Как се прави обществена телевизия

14 април 2011

Ето че най-после БНТ тръгна по пътя на общественото начало. Ясно е обаче, че за да задоволи напълно нарасналите нужди на обществото, трябва нова програмна схема.
Вчера в близко до „Сан Стефано“ 29 барче се състоя среща на високо равнище. Участничките, пожелали анонимност, са обсъждали новата програма. „24 часа“ публикува протокола от съвещанието. Имената на действащите лица се пазят в редакцията.
А: Колежки, откакто поехме ръководството, в телевизията всичко е на шест. Получили сме шест предложения за обществени предавания. Нека ги обсъдим!
Б: Нека.
В: Наздраве!
А: Роси Кирилова предлага предаване с пилотно заглавие „Човекът – обществено животно“.
Б: Стига вече с тия животни!
А: Колежке, не подхождайте емоционално! Животните също са част от обществото и имат право на екранно присъствие. Освен това от заглавието личи, че ще става дума и за хора… Другото предложение е от Къци Вапцаров. Иска да прави телевизионна игра със заглавие „Лотария „Общество“.
В: Хубаво заглавие!
Б: А къде ще отиват приходите?
А: Как къде? Разбира се, че за обществени нужди! Наздраве… Ути Бъчваров ще води десетминутна „Обществена кухня“, а на Валя Ахчиева ще дадем публицистично предаване. Какво ще кажете за „Открито за закритите обществени тоалетни“?
Б: Това е просто удар в десятката! Ще живне публицистиката. Наздраве!
В: Колежки, има и едно предложение за културна рубрика, което заслужава внимание. Става дума за „Общество на мъртвите поети“ с водещ поетът-общественик Недялко Йорданов…
А: Приема се. Наздраве! Ами стигнахме до филмовата програма. Миналата седмица сключихме договор с колумбийската телевизия за 214 епизода от сериала „Обществени съдби“. Ще излъчим и екшънът „Обществен транспорт“ с Жан Клод Ван Дам, а за ценителите на еротиката сме предвидили „Общественичката Трейси“ – софт версия.
Б: Това ще даде една завършеност на обществената програма. Наздраве!
В: Ами Сънчо?
А: Е как? „Педя общественик – лакът брада“, разбира се. Наздраве!
(Участничките в дискусията прегърнати пеят фолкхита „Обществена жена съм аз“)

автор: Иво Сиромахов


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)