Македонски вицове 52

7 януари 2012

Македонски вицовеЦветко ѕвони на телефон:
– Ало, дали е тоа советувалиштето за алкохоличари?
– Да, повелете, како можеме да ви помогнеме?
– Ќе може да ми кажете како се прави Мохито?

––
Трпе и вика на Трпана:
– Те сонував драга како шекер, цела ноќ те лижев, уф уф уф..
– Па подобро ќе беше да ме сонуваше како бибер драги, па да ме толчеше цела вечер.

––
Се враќа синот касно од излегување, а мајка му и татко му почнуваат да му викаат:
– Каде си ти досега? Колку е часот? Имаш ли ти куќа?
А синот им одговара:
– Немам, чекам да ми ја препишетe.

––
Седеле двајца другари во ресторан. Доаѓа келнерот и прашува што ќе јадат. Едниот вика суши, келнерот го прашува другиот, а другиот одговара:
– Не, јас со уста ќе си јадам.

––
Цветко отишол во земјоделска аптека и побарал спреј против бубачки. Продавачот му рекол:
– Има од 100 денари што убива 1.000 бубачки и од 50 денари што убива 500 бубачки.
Цветко се свртел да замине, а продавачот го прашал:
– Каде одиш?
– Одам да ги избројам бубачките.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(