Най-яките БГ медии

26 юли 2012

Дебели сме 1. Вестник „Дебели сме“
Това е може би най-силното заглавие на пазара. Такава е смелата журналистика – не шикалкави, не увърта, а директно изобличава обществените недъзи. Истината е, че името на този вестник е много по-близо до реалния живот, отколкото да речем списание „Бюти“. Очаквам от тази медия потресаващи разкрития за истинските размери на българската сланинизация.

Врачка 2. Вестник „Врачка“
Безспорен лидер сред свръхестествените медии. Графичното лого е много силно – жена, яхнала метла. Водещото заглавие също грабва: „Космическите сили се опитаха да спасят дъщеря ми от КГБ“.
Потресаваща изповед. Излиза, че КГБ са по-силни дори от извънземните! Ония само се опитват да спасяват… Къде отиваш ти, може би?…

Вълшебна бримка 3. Списание „Вълшебна бримка“
Прекрасно заглавие, което ми напомни за фентъзи-романите. Дали не става дума за някоя вълшебна бримка, която главният герой търси през цялото време и когато най-накрая успява да я обримчи, става безсмъртен? Но съм се лъгал – оказа се, че става дума за плетива. Много съм доволен от тази медия, защото най-после научих коя е основната ми грешка в плетенето – плета ръкавната извивка на гърба еднакво висока с тази на предницата, често дори по-ниска. А правилно било гръбната ръкавна извивка да бъде винаги по-висока от тази на предницата поне с 1-2 см!
Благодаря ти, мило списание, вече ще знам.

Къде кълве 4. Вестник „Къде кълве“
Винаги съм си мислел, че най-много кълве в „Найт Флайт“ на бутилка 18-годишно джони. Даже не само кълве, ами и смуче. Оказа се обаче, че имало и други места, например язовир „Лобош“, където костурът се утрепвал да взима на торен червей. Вестникът е безспорно ценно четиво за хора, които се опитват да избягат през уикенда от зловещото проклятие, наречено „домашен уют“.

Дядо Йоцо гледа 5. Вестник „Дядо Йоцо гледа“
Родолюбово издание, предназначено за патриоти тип „България на три морета“, „SABODETE SE BALGARI!!!“ и „Наздраве за майка България“! Посланието е, че дядо Йоцо ви гледа, уважаеми читатели, и го е срам от вас.

Ръкоделие 6. Списание „Ръкоделие“
Оказа се, че това списание, не е за хора, които се отдават на самотен секс, а е списание за бродерии. По страниците му се долавя известно напрежение между привърженичките на фестон бода и почитателките на синджир бода, но не се наемам да прогнозирам дали това напрежение ще прерастне във въоръжен конфликт.
Списанието ме запали по това интроверно изкуство и сега се чудя дали да не си изплета едно много стилно тишлайферче на една кука, за да имам какво да мятам върху телевизора, когато свърши олимпиадата.

автор: Иво Сиромахов


Още смехорийкиКоментари

  1. Борис каза:

    Мога ли да получа повече информация за вестниците:“Дебели сме“и“Дядо Йоцо гледа“?Интересът ми е чисто колекционерски.Предварително благодаря!!!Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)