Македонски вицове

1 октомври 2010

Две жени ги испратиле мажите на риболов. По два-три дена не се вратиле и едната и вели на другата:
– Море да не заминале со други жени.
И ова и вели:
– Не мисли на најлошото, може се удавиле.

––
Си оделе двајца дедовци на пазар, едниот дедо му рекол на другиот:
– Како се чувстуваш ти?
– Како можам да се чуствувам, се ме боли, рамењата, се, се.
– Замисли, а јас се чуствувам како новороденче, немам коса, немам заби, а и се помочав во гаќи сабајле…

––
Трпе и Трпана го гледаат квизот „Кој сака да биде милионер“, и после тоа си легнуваат да спијат. Додека се во кревет Трпана се врти накај Трпе и вика:
– Сакаш да се сексаме?
– Еј не, уморен сум.
– Дали е тоа твојот конечен одговор?
Се насмевнува ја погалува по глава и одговара:
– Да, да.
– Па тогаш ќе го искористам џокерот „Повикај пријател“

––
Се враќа Трпе дома од работа, гледа нема ништо за јадење и и вика на Трпана:
– Трпано, ај ти ќотек ќе јадеш, туку јас што да јадам!?


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(