Македонски вицове 37

29 юни 2011

Македонски вицовеТрпе и Трпана биле разведени. Трпе:
– Ќерко! Денес ти е 18 роденден. Еве ти ја последната алиментација, однеси и ја на мајка ти, и види каква фаца ќе направи, па дојди кажи ми.
Ќерката:
– Мамо, еве ти ги последните пари од алиментација, и треба да видам каква фаца ќе направиш, па да му кажам на тато.
Трпана:
– Е па, кажи му дека он у ствари и не ти е прав татко, види му ја фацата, па дојди кажи ми!

––
Трпе и вели на сосетката:
– Митро мори, вчера добив анонимно писмо, некој напишал дека јас сум бил магаре, жена ми – овца, а син ми – свиња.
– Баш ми е жал Трпе, сигурно е некој што многу добро ве познава!

––
Докторот излегува од канцеларија.
– Ајде кој е Трпе нека влезе на преврска!
– Еее, Трпе си отиде, му зарасна раната.

––
– Миличок, како ми стои новиов шешир?
– Прекрасно, мила, ти го покрива целото лице!

––
Влегува некој дедо во аптека и бара четврт апче вијагра.
– Добро бе стари, знам дека пензијата ти е мала, ама за твои години ти требаат барем 2 апчиња.
– А бре сестро, ми треба толку, колку да не си ги мочам кондурите.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(