Македонски вицове 83

16 август 2014

Македонски вицове– Рамче, ај на паркет!
– Шо ти текна мори на паркет?!
– Да сетам нешто тврдо!

––
Наставникот:
– Јас немам, ти немаш, тој, таа, тоа немаат… Трпе, кое време е ова?
Трпе:
– Сиромашно време.

––
Разговараат две пријателки:
– Како се твоите деца?
– Добро… Едниот стана дипломиран профеcор, другиот дипломиран доктор, ќерката дипломиран правник, а малиот не заврши ни средно и сега е крадец…
– Какви паметни деца имаш, зошто го чуваш малиот неранимајко? Зошто не го избркаш?
– Само тој носи пари дома. Другите се невработени…

––
Пациент му се жали на докторот:
– Докторе, не можам да спијам.
– Како бре не можеш да спиеш ?
– Така докторе, имам некоја несоница, навечер никако не можам да заспијам.
– Пробај со броење, на пример број од 1 до 10 и назад.
– Ни тоа не помага докторе, пробувам да бројам до 10, и на 8 станувам. Јас сум боксер.

––
Во операциона сала, неколку минути пред да прими анестезија, пациентот го прашува докторот:
– Докторе, успешна ли ќе биде операцијата?
– Не се плашете господине, ова ми е 70ти пат.
– Значи немам гајле?
– Без грижа, еднаш мора да ми успее.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(