Относно избирането на съпруг

31 май 2014

Относно избирането на съпруг
Вие сте на около 30 години, в разцвета на силите си, млада и енергична, красива сте, но не знаете докога, имате добра работа с доходи, за които може още малко да се желае и сте свикнали да си спите сама. Все пак някога ще трябва да си изберете съпруг, даже някои роднини Ви го натякват отвреме-навреме.
Мъжете на Вашата възраст или отдавна са женени или са глупави. Остава изборът – по-стар или по-млад. Както знаете всяко нещо си има положителни и отрицателни страни. Така е и с мъжете. Знаете още, че мъж не се избира завинаги, а само временно. Въпросът е как да направите това време поносимо или на моменти почти приятно.

Възрастен съпруг – това е спокойствие, сигурност и просперитет. Новото БМВ естествено се пада на Вас – ти лесно се уморяваш, скъпи, пък и не виждаш много, да не направим някоя катастрофа, но ако настояваш, ето, давам ти да караш МОЯ Голф тройка, виждаш ли на какво съм способна за тебе. Банковата му сметка е записана на едно листче, което знаете къде е. Старият съпруг не сваля приятелките Ви, а пред мъжете винаги може да кажете, че ви е чичо. След първоначалния ентусиазъм скоро престава да Ви занимава със сексове и др. подобни глупости. Тези неща си ги правите на друго място със съвсем други хора. Няма нужда да го лъжете, защото забравя. Най-доброто му качество е, че лесно се разболява. Тридневен зимен поход в планината, съчетан с пълзене из кални пещери, плискане в буйни горски потоци и разтриване със сняг Ви връщат вкъщи бодра и освежена, а него – с бронхопневмония. При подходящ режим скоро ставате неутешима млада и богата вдовица.
Е, има и някои неудобства, които такъв съпруг носи със себе си. Той се събужда в ранни зори и пита – ще спиш ли още, добре, добре, спи си. Обича да разказва какъв е бил като дете и да чете некролозите на починалите си съученици. Ех, Гошо, Гошо, как ми подсказваше по химия, пък сега – нА. Гледай, Митка е като жива на тая снимка… Гледа сериали по телевизията и чете стари вестници. Познат е на всички болници околовръст, защото обича изследванията. И ако все пак свикнете с ченето му поставено във водна чаша, то знайте, че рано или късно ще трябва да му сменяте памперсите.

Младият съпруг е съвсем друго нещо. Той е престиж, гордост и радост за окото. Наивен е. В подходящ ден от месечния си цикъл можете да му признаете, че той е първата Ви любов, което го прави самоуверен. Приятелките Ви завиждат – гледай я за кого се омъжи, а ние я мислехме за… , то туй нашите мъже ли са… Можете да го показвате навсякъде, ако го предупредите да си мълчи. Стига с тези просташки вицове, скъпи, по-добре покажи мускули. Сутрин става рано да тича и Ви оставя да се наспите. Ако му купите въдица го няма в събота и неделя. Възпитавате си го на воля, той носи на бой. Винаги може да свалите някой от неговите приятели.
За съжаление и младия съпруг понякога едва се изтърпява. Майка му става нощем да го завива. Яде много, но дюнери и хамбургери, защото хубавите ресторанти го отвращават. Отива до тоалетната, точно когато се плаща сметката. Карате колата само на връщане, защото и бездруго жените не пият. Гледа всички спортни програми и си играе с колички и самолетчета. Понякога Ви хвалят какъв голям син имате. Рано или късно го заварвате в леглото с най-добрата си приятелка.

Така стоят нещата. Изборът е Ваш, но не е зле да направите така, че да опитате и двата варианта.

автор: 4i40


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)