Македонски вицове

14 април 2010

Малко македонски вицове… Надявам се, че нямате нужда от превод. :ahah

Две госпожи во наjдобри години решиле да излезат навечер сами без мажите. Вечерале се напиле бааги и дошло време за дома. Попат им се примочало. За да не им светкаат белите газишта во градската темнина решиле да скршнат во гробиштата покраj кои минувале и таму да ги извршат природните обврски. Нормално немале тоалет хартиjа. Првата се забришала со своите гашти и ги фрлила. На втората им било жал за гаштите па откинала парче од венец и завршила работа. Утредента двамцата мажи си се пожалиле међусебно:
– Знаеш жена ми синошта се врати дома пиjана и без гашти – рекол едниот.
– Не е тоа ништо одговорил другиот. – Моjата исто се врати дома без гашти а од газот и штрчеше лента на коjа пишуваше: „…. никогаш нема да те заборавиме. Перо, Миле и фудбалски клуб Слога“!!!

––
Отишла Трпана на лекар да бара помош:
– Докторе, аман помагај, има ли некој лек за патлакот на Трпе, да му се дигне?
– Има, вијагра, таа е најдобра.
– Не толку јако, има ли нешто послабо?
– Еве ке ти препишам едни други апчиња, тие се малку поевтини али доста квалитетни.
– Ама докторе, ја би сакала ако има нешто ептен слабо.
– Извнинете, а зошто уствари на вас ви треба лекот?
– Абе, докторе, само малку да му се дигне, да може да моча у шоља, не можам повеќе да перам по цел стан.

––
Две плавуши се шетаат во парк и едната и вика на другата:
– Ги гледаш оние двајцана? Оној од левата страна ми е маж, а од десната швалер.
А другата одговара:
– Хмм, чудно, кај мене е обратно.

––
Отишла новинарка во некое село да прави интервју со некој сточар.
– Кој е вашиот најсреќен ден во животот?
– Тоа беше една пролет кога мојата најомилена овце се изгуби, па цело село ја баравме и после долго барање ја најдовме и од радост сите и се изредивме!
Новинаркава збунето:
– Мислев духовно кога сте биле најсреќни?
– Е тоа беше кога ми се изгуби кравата Милка, цело село ја бараше, мислевме дека волци ја заклале, ама ја најдовме, и после од радост сите и се изредивме!
Новинаркава комплетно збунета го прашува?
– А најтажен ден кој вие?
Чичево се натажува:
– Еднаш и ја се изгубив…
Коментари

  1. Esmena Durija Preskoska каза:

    :ahahДрасни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(