Breaking news!

25 септември 2010

Breaking news!Водеща (с тревожно изражение):
Добър вечер, вие сте с Новините, аз съм Лелка. Днес около обяд малолетно момиче с червена шапка е изчезнало в гората край Долни Богров. Момичето е било изпратено от майка си да занесе питка и вино на болната си баба. От няколко часа детето е в неизвестност, заподозрян за отвличането е особено опасен педофил с прякор Вълка. От мястото на събитието включваме репортерката Кака. Како?
Репортерка (с още по-тревожно изражение):
Намирам се пред къщата на бабата на момиченцето. Момиченцето е в неизвестност, както каза ти, Лелче, а новината от мен е, че и баба му е в неизвестност. Районът е отцепен от служителите на МВР, които по непотвърдени данни са открили в къщата заспал вълк с неестествено подут корем. Според съседите този вълк няма нищо общо с господин Вълка, който е почтен бизнесмен. При мен е министърът на вътрешните работи Цецо Цецев. Г-н Цецев, знаем ли кой е извършителят на престъплението?
Цецев (видимо притеснен, но смирен):
Към момента не мога да дам такава информация, за да не попреча на работата на следствените органи, но имаме сериозни улики, срещу г-н Вълка, който, държа да подчертая, не е онзи г-н Вълка а обикновен Вълк, за когото имаме информация, че е от групата на „Гладните”.
Репортерка:
Можем ли да кажем, че извършителят на престъплението е педофил?
Цецев:
Към момента можем да кажем, че извършителят на престъплението е педофил, но от друга страна имаме данни, че е и геронтофил, защото е посегнал и на бабата на момиченцето. Пак казвам, следствената работа тепърва предстои. Това е част от операция „Педофилите”, която по естествен начин прелива в операция „Геронтофилите”, а тя на свой ред е част от голямата операция „Гладните”.
Репортерка:
Вярно ли е, че залавянето на престъпника е било извършено от един ловец?
Цецев (усмихва се):
Не подценявайте работата на МВР. Наистина, г-н Ловецът сигнализира за престъплението, но цялата работа по залавянето към момента беше извършена от нашите служби. Освен това се оказа, че г-н Ловецът към момента е симпатизант на ГЕП.
Репортерка:
Местните хора обаче твърдят, че г-н Вълка е бил областен координатор на ГЕП. Вярно ли е това?
Цецев:
Вижте, това са спекулации. Може и да е бил, но пак казвам – към момента той не е част от структурите на партия ГЕП.
Репортерка:
При мен е и господин Ловецът, заловил опасния престъпник. Г-н Ловец, какво се случи?
Ловец:
Ми бех излезнал за прасе, р’ираш ли, обаче чух откъм къщата на бабата хъркане. Влезнах, гледам вълк спи в леглото на бабата завит те дотука така. Думнах го с пушката и те така… И после се обадих на полицията.
Репортерка:
Адекватни ли бяха действията на МВР?
Ловец:
Еми не знам. Дойдоха, увиха всичко у тиксо и те така…
Цецев (прекъсва го):
Пак казвам – искам да благодаря за активната гражданска позиция, характерна за симпатизантите на ГЕП, какъвто към момента е г-н Ловеца
Репортерка:
Какво е състоянието на жертвите?
Цецев:
Към момента състоянието им е неизвестно, понеже са все още в корема на вълка. Пак казвам – очакваме всеки момент спасителните екипи да пристигнат тук и да извършат извеждането на жертвите по метода „секцио”
Репортерка:
Това е всичко от мястото на престъплението. Лелче?
Водеща:
Благодаря ти, Како, продължаваме да следим събитието. Батко е при майката на момичето. Батко?
Репортер:
По непотвърдени данни това е майката на момичето. Как се чувствате
Майката:
По непотвърдени данни се чувствам зле.
Репортер:
Кога за последно видяхте дъщеря си?
Майката:
Днес на обяд. Дадох й да занесе на болната си баба една питка и бутилка вино.
Репортер:
Знаете ли, че е забранено да се продава вино на малолетни?
Майката:
Ама аз не съм й го продала. Дадох й го да го занесе на баба си.
Репортер:
Какво дете беше Червената шапчица?
Майката:
Дете като всички деца.
Репортер:
Имала ли е лоши прояви?
Майката:
Не е имала никакви прояви.
Репортер:
Благодаря ви. Какво още каза майката, ще видите утре сутрин в „Тази сутрин”. Лелче?
Водеща:
Продължаваме с водещите новини. България ще излезе от кризата в ранния следобед на 7-ми юни – това заяви днес финансовият министър Симеон Дянков… Сега колегите ми дават знак, че репортерката Кака иска включване. Како, има ли някакви новини от мястото на събитието
Репортерка:
Има! Току-що тук пристигна премиерът Бойко Борисов, който заяви, че лично ще ръководи операцията. Г-н Борисов, има ли вече заподозрян за днешното престъпление?
Борисов (с мрачно изражение):
За мен това е поредната провокация на Първанов. Знаете докъде докараха държавата червените шапки. До просешка тояга! Изхарчиха всичко и сега аз трябва да плащам на пенсионерите, на лекарите, на учителите. А парите ги няма! Откраднали са ги. Сега идвам от „Цанков камък”. Вие не може да си представите какви безобразия са вършени там. Какви кражби…
Репортерка:
Има ли вече заподозрян за днешното престъпление? Борисов: Ще ви кажа. И след всичко това те имат наглостта да ми дават оценки, че не се справям с реформите. 20 години държавата е ограбвана безогледно, вижте ЕРП- тата – купуват тока на 48 лева, а го продават на 176. Какво е това? НЕК има над 1 милиард дългове. На практика НЕК е в банкрут…
Репортерка:
Има ли вече заподозрян за днешното престъпление?
Борисов:
Престъпления са вършени всеки ден по времето на Станишев. Всеки ден! Източвани са милиони левове от бюджета. Къде бяхте вие тогава? Защо не питахте Станишев, ами сега ме питате мен? Аз всеки ден вадя пари да плащам пенсии, заплати на лекарите, дълговете на болниците. Само в АЕЦ Белене са заровени над 1 милиард евра…
Репортерка:
Г-н Борисов, има ли вече заподозрян за днешното престъпление?
Борисов:
Към момента вече има 17 задържани, за които има подозрения, че са свързани с престъпна групировка, която е отвличала и изяждала малолетни момичета и бабите им. И като бях в Брюксел…
Репортерка:
Как ще коментирате факта, че основният заподозрян – г-н Вълка, е бил областен координатор на ГЕП?
Борисов:
Това Станишев ли ви го каза? Или Първанов? Вижте, схемата им е много проста. Пращат своя симпатизантка – червена шапка, за да омаскари един достоен човек. Дават й бутилка вино, тя се напива и се самоизяжда, а те обвиняват г-н Вълка, който е бил наш координатор. Казвам „бил”, защото вече не е. Преди два часа го освободих от този пост, защото много добре знаете, че над никой не може да има политически чадър. Аз съм убеден, че той е невинен, но го освободих, за да няма подобни спекулации. Но това е схемата на комунистите – омаскариха Желева, омаскариха Божидар Нанев, сега удрят и по областните ми структури. Но аз ще издържа.
Репортерка:
Но според очевидци г-н Вълка наистина е изял Червената шапчица и баба й, и затова коремът му е толкова подут.
Борисов:
Кой ви го каза това? Вижте, най-големи кореми направиха хората от правителството на Станишев. Не само кореми, но и гуши.
Водеща:
Извинявай, Како, прекъсваме, за да включим Мекси Тъпкачев с една извънредна спортна новина. Мекси, защо крещиш?
Мекси (крещи):
Арсенал (Долна баня) победи Депортиво (Генерал Тошево) с 19 на 4 в изключително оспорван осминафинал от държавното първенство по хокей на трева. Артилеристите губеха с 4 на 0 на полувремето, но в началото на втората част съдията показа червени картони на седем от състезателите на Депортиво и мачът се обърна. Ядосани от решението на съдията, трима от общо петимата фенове на Депортиво нахлуха на терена, но бяха овладяни от 700-те полицаи, охраняващи дербито. Така Арсенал вече е четвъртфиналист и очаква за съперник победителя от двубоя Аякс (Тутракан) – Олимпик (Сунгурларе). И така: Арсенал – 19, Депортиво – 4. За новините – Мекси Тъпкачев.
Водеща:
Връщаме се на мястото на днешното потресаващо престъпление. Како?
Репортерка:
При мен е премиерът Борисов, който лично ръководи операцията по освобождаването на червената шапчица и баба й. Г-н Борисов…
Борисов:
… и сега ми говорят за антикризисни мерки. При положение, че 2 милиарда от бюджета за миналата година ги няма. Просто ги няма. Разбирате ли? (внезапно в кадър се появява Ловецът)
Ловец:
Извадихме ги, да ги еба! Живи са!
Борисов:
Ето сега повдигнахме обвинение на Масларова, а тя казва „аз ли съм най-големият престъпник в държавата”. Ми ти си злоупотребила с 11 милиона. Малко ли ти е? И подмятат по мой адрес всякакви глупости. Бил съм дал 60 милиона на Стенли. А нищо не казват за това, че го набих. Като вземаш пари, ще ядеш бой! И откъде–накъде те ще ми държат сметка? След като ограбиха държавата…
Водеща:
Како, прекъсваме, за още едно извънредно включване, този път от нашия репортер. Батко?
Репортер:
Добър вечер, Лелче. При мен е председателката на сдружението на винопроизводителите госпожа Винаркова. Госпожо Винаркова, как ще коментирате днешния инцидент?
Винаркова:
Преди всичко искам да изразя съчувствие към семейството на Червената шапчица. Ние, от съюза на винопроизводителите, изразяваме дълбока съпричастност към драмата на това българско семейство. Имаме информация, че виното, което е носела Червената шапчица, е било от нелицензиран производител, тоест от така наречените „домашни вина”. Все още нямаме данни дали за него е бил платен акциз, или не. Но така или иначе това потвърждава позицията ни, че при нелицензираните вина има много висок риск от инциденти. Ако бяха закупили виното от нас, нямаше да се стигне до тази злополука, до това изяждане, ако щете.
Репортер:
Какво общо има виното с този случай?
Винаркова:
Виното има хилядолетни традиции по българските земи. Още хан Крум е пил от черепа на Никифор вино. Така че…
Водеща:
Батко, благодаря ти. Включваме отново Кака от мястото на събитието. Како?
Репортерка:
Добрата новина е, че операцията е приключила успешно. Червената шапчица и баба й са живи, преживели са стрес и с тях сега работят психолозите от МВР. При мен е психологът от МВР господин Младен Алгафаров. Г-н Алгафаров, какво е състоянието на пострадалите?
Алгафаров:
Пострадалите са в състояние на посттравматичен шок. Но този тип шоци са обичайни за всеки индивид, прекарал няколко часа в корема на вълк. Нашите психолози работят в момента с тях, състоянието им се подобрява, внучката вече е адекватна, пита за джойнт. Само бабата продължава да задава нелогични въпроси като например кога ще й дадат пенсията. Но това е обичайна дезориентация, която се наблюдава при хора над 70 години.
Водеща:
Како, прекъсваме, за още едно извънредно включване на Мекси Тъпкачев с още една извънредна спортна новина. Мекси, защо крещиш?
Мекси (крещи):
Невероятна драма на четвъртфиналите на балканското първенство по стрелба с лък! От десет изстрела българският състезател уцели мишената само два пъти. Такова нещо не се е случвало в историята на този изключително динамичен и атрактивен спорт. Какво невероятно зрелище. Ето защо този спорт е любим на милиони запалянковци по света…
Водеща:
Връщаме се на мястото на събитието от деня – долнобогровската гора, където е нашата репортерка Кака. Како?
Репортерка:
При мен е премиерът Бойко Борисов. Г-н Борисов, поздравления за успеха на акцията, проведена под вашето ръководство!
Борисов:
Благодаря!
Репортерка:
Обичам ви.
Борисов:
Моля?
Репортерка:
Извинете. Исках да кажа: как успяхте така чудесно да се справите с този тежък криминален случай?
Борисов:
Вижте, с престъпността се справя този, който иска да се справи с престъпността. Станишев и Първанов не са искали. И сега ми говорят за дефицит! Вие знаете ли какво са правили със заменките…
Репортерка:
Какво е състоянието на г-н Вълка?
Борисов:
Вижте, преди тройната коалиция той е бил обикновено куче. А по тяхно време е станал вълк с е такава гуша. Иначе състоянието му е стабилизирано. Откаран е в МВР-болница. Не може във всяко село да има болница. Ще се наложат съкращения…
Водеща:
Г-н Борисов…
Борисов:
Сега понеже така и така сме тука и са ме поканили хората, нали, искам официално да открия изваждането на Червената шапчица и нейната госпожа баба от корема на тоя. Цецо дай… Къде е лентата?
Цецев:
Ето я, заповядайте, господин премиер. Борисов: Айде на хаир да е. Искам само да ви кажа – ела бе, искаш да ме питаш нещо ли?… Наредил съм на Дянков до края на тримесечието да имаме поне още седем извадени червени шапчици от корем.
Водеща:
Благодарим на г-н Борисов. Ще продължим да следим събитията. Сега вижте и другите новини.

автор: Иво Сиромахов


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)