Македонски вицове 79

28 юни 2013

Македонски вицовеТрпе го прашува синот:
– Сине кој повеќе сакаш? Мама или тато?
– Двајцата!
– Добро! Мајка ти ако оди вo Америка, а јас во Париз, ти кај ќе одиш?
– Во Америка!
– Зошто?
– Затоа што е прекрасна земја!
– А јас ако одам во Америка, а мајка ти во Париз, кај ќе одиш ти?
– Во Париз!
Трпе налутен:
– Зошто?
– Затоа што веќе бев во Америка!

––
Добил Хасо близнаци, ги носи дома, а комшијата го прашува:
– Двојајчани или еднојајчани?
– Овој е двојајчан, а ова е девојче.

––
Учителката им рекла на децата да напишат расказ на тема „Зима“. Пред крајот на часот, го скорнала малиот Трпе да прочита што напишал. Трпе чита:
– Зима е. Се е покриено со снег. Куќите се покриени со снег. Дрвата се покриени со снег. Се е бело. Шумата е покриена со снег. Улиците се покриени со снег. Реката е замрзната, а волци се сексаат на неа.
Учителката:
– Уф Трпе… незгодно…
Трпе:
– E незгодно им е учителке, шепите им се лизгаат на мразот.

––
Старец од 80 години гр прашува лекарот:
– По секое еб*ње очите ми се црвени. Што значи тоа?
– Тоа значи дека сте веќе на резерва!

––
Момче и девојка водат љубов и во еден момент момчето забележало слика на еден маж на нејзината маса.
– Дали е ова мажот ти?
– Не! – одговорила таа.
– Љубовник?
– Не…
– Брат?
– Ма не.
– Па добро, кој е?
– Јас, пред операцијата со која го сменив полот!


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(