Македонски вицове

16 септември 2010

Некоја плавуша се сомневала дека мажот ја мами со друга, па отишла во продавница за оружје и купила пиштол. Се враќа таа дома и го начекува мажот со прекрасна црвенокоса во кревет. Плавушата го вади пиштолот и си го става на главата. Мажот целиот избезумен изрипува и почнува да се извинува, да ја моли и преколнува да не се убива. Плавушата без да го тргне пиштолот од својата глава хистерично одговара:
– Замолчи!!! Tи си следниот!

––
Маж и жена тргнале да крадат зеленчук во некоја нива. По малку време ги видел стопанот и почнал да ги брка, ја фатил жената, а мажот избегал и се скрил зад некоја грмушка и гледал што ќе и прави стопанот на жена му. И стопанот почнал да ја работи женава и цицки ја трга и и вика:
– Ех да дај господ да ми пораснат големи крушите како цицките твои.
Ја фаќа за газ:
– Ех да даде господ да ми пораснат љубениците како газот твој.
Се фаќа за пенисот:
– Ех да даде господ да ми пораснат краставиците како пенисов мој.
А цела ситуација ја гледа мажот од зад грмушка и изнервиран вика:
– Да дај господ да заврне некој град колку мадињата мои и се да ти истолчка во нивата.

––
Си биле маж и жена живееле во колиба каде што немало ни електрична енергија. Жената почнала да се пораѓа среде ноќ, а мажот стрчал кај комшивката и и вика:
– Брзо жена ми се пораѓа.
Комшивката му вика:
– Земи барем една светилка да гледам што правам.
Зема мажот светилка и жена му раѓа женско, комшивката му вика:
– Ај нека ти е жива ќеркичката.
Одеднаш комшивката вика:
– Свети, свети уште едно!!!
Жена му раѓа и машко и му вика, ај нека ти е жив и синот. Комшивката повторно вика:
– Свети, свети уште едно.
И мажот вика:
– A да ја изгаснам јас светилкава да не доаѓаат по светлово децава?


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)