БГ телевизии – 2-ра част

5 април 2017

БГ телевизииКакво видяхме с котката Ивелина по телевизора

БНТ – новини. Турист се връща след 5 дни преход в планината. Сяда да пие едно кафе, а до него идва някакъв бюрократ и му казва, че дължи 25 хиляди лева, защото го били издирвали (сиреч парите са за разходи). Планинарят не е молил никой да го търси или спасява, даже не са го намерили или спасили, но държавата си иска 25 бона!? Нали това им е работата? Кога са възникнали търговски взаимоотношения между двете страни? Все едно някой да ви срещне на улицата, да ви каже, че е искал да измие колата ви (без ваше знание), но не го е направил, а вие му дължите 10лв.
БТВ – „Спермата”. Предаване за селското стопанство. Участниците трябва да търкалят бала сено, доейки три кози, докато коват пейка.
НОВА ТВ – „Откраднат мармот”. Български сериал. Разказва се за двама сиамски близнаци, родени от различни майки. В родилното обаче разменят майките. След години децата стават лекар.
КАНАЛ 3 – новини. Българският съд отнема предимството на пешеходците, използващи пешеходна пътека, освен ако същите не подадат знак чрез ръце или сигнален огън, че ще пресичат. Самото пресичане трябва да се осъществи със спринт, като преди това е нужно човекът да изчисли скоростта на превозните средства посредством теоремата на Шенон-Хартли и уравненията на Бернули. Съдът постановява, че ако пешакът бъде утрепан от някой каращ примерно със 100 през пешеходната пътека, то загиналият е длъжен да отиде в общината и да заплати глоба (в по-тежки случаи убитият може да влезе в затвора). Хората с нарушено зрение и тези в инвалидни столове трябва да подадат заявление в КАТ къде и по каква причина ще пресичат пешеходна пътека.
ДИЕМА – „Уокър, тексаският рейнджър”, сериал с Чък Норис. Чък Норис НЕ обича Реймънд. На мен ми прилича на Алф.
БИТ – Сашо Диков търси конспирация в ремонта на общински нужник в град Дългопол.
СКАТ – политическо предаване. Сам в студиото, водещият е заспал от половин час, но никой не открива разлика преди и след заспиването му (даже сега е малко по-интересно).
РИНГ – стар мач.
БТВ СИНЕМА – реклама за премахване на въшки от пикочния мехур.
ДИЕМА ФЕМИЛИ – „Съдебен спор”. Съпруг и съпруга с едно дете са се развели. След време обаче жената забременява от друг господин. Бившият е бесен и настоява детето да бъде махнато. Двамата жестоко се скарват, а по-късно тя нарочно ражда близнаци…
ДИЕМА СПОРТ – мач от „Б” група на българското първенство по футбол. Вратарят на гостите получава червен картон, защото е играл с ръце в собственото си наказателно поле. Домакините вкарват дузпата. Състезател получава жълт картон, но не е съгласен със съдията и му взима картона от ръцете. След кратка гонитба реферът си го връща и показва на футболиста втори жълт картон за отвличане на жълтия картон (предупреждава го, че при трети ще го изгони). Следва засада на гостите при изпълнение на корнер.
АГРО ТВ – шест часов обзор за поникването на арпаджика в южна Гватемала.
КИНО НОВА – реклама на мазило за хорските вагини. Убеждават ни, че мехлемът лекува зачервяване, лютене и недостъпност.
БТВ ЛЕЙДИ – индийски сериал. ठञछौऴॄशक़ख़ज़ढ़फ़ се влюбва в औद॥२ऩणणथस, но не знае, че той е брат на сестра ѝ. Идва баща им मळछखषऐइभ (който се пада вуйчо на майка си) и разкрива истината – половин час тримата се пулят. Следващите 14 серии дават само облещените им физиономии.
БНТ 2 – повторения на повтаряни повторения.
ДИСКАВЪРИ – „Голи и уплашени”, риалити. Мъж и жена са пратени на самотен остров – от една седмица са яли само гурели и едно виме на костенурка.
***

НЕШЪНЪЛ ДЖИОГРАФИК – предаване за Космоса (най-сетне нещо интересно). Разказват за „Котката на Шрьодингер”. В опростена форма (като за мен) става въпрос за следното: от квантовата механика сме знаели, че един електрон може да бъде на две места по едно и също време. Да си представим, че закараме тоя електрон при някаква котка, сложена в кашон. Да си представим също, че на едното си местоположение електронът излъчва отрова и убива котката, а на другото само си седи и не ѝ влияе. Въпросът е, тая котка сега жива ли е или мъртва!? Възможността е 50/50. Средно положение не съществува – не може котката да е едновременно жива и умряла. Този мисловен експеримент е поставен от Е. Щрьодингер през далечната 1935-та година и отговор още няма. Даже Айнщайн се е пънал… ама ъ-ъ. Според някои физици, щом отворим кашона, вселената се разцепва на две отделни вселени – в едната наблюдателят гледа мъртва котка, в другата вижда жива. Всъщност дори смъртта е невъзможна – душата е изградена от информация (енергия) и няма как просто да изчезне. Нищо във вселената не се губи (освен ако не премине в друга вселена). Информацията (душата) не може да бъде унищожена, защото в такъв случай не би съществувало минало, а това е невъзможно!

автор: Никола Крумов


Още смехорийкиКоментари

  1. Баба Пена каза:

    Страхотни филми и предавания. Аз гледам само „Откраднат мармот“Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)