Македонски вицове 45

30 септември 2011

Македонски вицовеТрпана му вика на малиот Трпе:
– Сине, вчера ти ја чистев собата и под креветот ти најдов кондоми…
– Фала, бабо!
– Сине, зошто ме викаш баба?
– Затоа што вчера не можев да ги најдам кондомите!

––
На Трпе му се здосадил мачорот што Трпана го чувала како домашен миленик, па решил да се оттараси од него. Го однел со автомобилот некаде далеку, и кога се вратил, пред врата го дочекал истиот мачор. Следниот ден го одвел уште подалеку, но пак на враќање, пак на врата го пречекал мачорот. На крајот решил самиот да најде многу далечно место каде ќе го остави мачорот. Возел по патот, свртел десно, па лево, па преку некој мост, па низ автопатот па… и нашол едно далечно место, го оставил мачорот и избегал. Пoдоцна не се вратил дома туку и се јавил на Трпана и ја прашал:
– Жено, мачорот таму е?
– Да, еве го под масава.
– Епа дај ми го на телефон… се загубив, сега не знам да го најдам патот за дома…

––
Се жали еден човек на докторот:
– Докторе, жена ми сосема се мрднала. Чува дома 20 мачки, смрди како да умрел некој.
– Па добро, проветрувајте почесто.
– Ма немој, па да ми избегаат гулабите.

––
Отишла некоја тетка на гениколог арно ама многу ама баш многуууу била дебела и едвај седнала на столот. Се соблекла и се наместила па докторот започнал со работа… гледал одоздола гледал се чудел… гледал така 1 саат… гледал 2 саата … Тетката исплашена од ситуацијата му рекла на докторот:
– Докторе абе шо биде оваа.. 2 саата ме гледате ништо не кажувате.. само гледате!!
Докторот:
– Тетке ај прдни, чисто за ориентација.

––
Се разболел еден ветеринар па пошол на лекар на преглед. Седнал на стол и лекарот го прашал:
– Кажи ми во што е проблемот?
– Еее, лесно ти е тебе, само треба да прашаш и да дознаеш…


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)