Златни правила за движение в София

6 август 2011

Златни правила за движение в СофияЗа водачи:
1. Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви.
2. Първото зърнато място за паркиране ще бъде и последното. Заемете го светкавично.
3. Винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато пресичате на червено.
4. Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви попречат на маневрата.
5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.
6. Винаги, когато е възможно, спрете насред пешеходната пътека, за да попречите на колкото се може повече пешеходци. А ако някой от тях стъпи на зебрата пред вас, дайте газ и клаксонирайте, докато не го изгоните обратно на тротоара. Пешеходците са безправни участници в движението.
7. Паркирайте на тротоарите при всяка възможност, така че пешеходците да бъдат принудени да слязат на улицата. Там другите шофьори ще се погрижат за тях.

За пешеходци:
1. Никога не пресичай на зебра или, ако има подлез, не го използвай (По възможност пресичай колкото се може по-често Цариградско шосе, а през време на коледните пости пресичай и по автомагистрала Тракия и Хемус).
2. Никога не спирайте пред кола, освен ако тя не е полицейска или не лети със 200 километра в час (справка: Вж 1. Пресичане на магистрали)
3.1 (Отнася се за бабички) Никога не се оглеждай докато пресичаш
3.2 (Отнася се за млади) Винаги, като пресичаш, отдели поне 1 минута да стоиш по средата на пътното платно
4. Първото свободно място в автобуса ще бъде и последно, заемете го светкавично.
5. Контакт с очи с друг пешеходец, чакащ да се качи в автобуса, автоматично прави правото ви да слезнете пръв невалидно.
6. Винаги, когато е възможно, пресичайте на червено човече. Ако водачите ви клаксонират, ги напсувайте „Ко искаш уа галош“. Ако някой от тях даде газ, скочете пред него и го накарайте да набие спирачки и да предизвика верижна катастрофа. Вие сте в правото си да не платите нищо от щетите.
7. Винаги вървете по улицата – така ще накарате шофьорите да се хвърлят в насрещното платно, а там ще се погрижат за тях.


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)