Македонски вицове 82

22 юни 2014

Македонски вицовеЦветко и приоѓа на девојка во кафич:
– Маче што ќе пиеш, ја частам!?
– Едно макиато, кисела вода и фанта.
– Слушај маче ја те прашав што ќе пиеш, а не што ќе пиеш, пиеш, пиеш!

––
Дечко и вика на некоја девојка:
– Ти си како Барбика.
– Фала тишто мислиш дека сум убава и згодна.
– Не, не мислев на тоа! Туку дека си пластична и без мозок.

––
Трпана му вели на Трпе:
– Миличок, пред да се земеме, би сакала да ти ги признаам сите мои гревови.
– Но, нели ми ги призна пред 2 недели?
– Да, ама сега имам нови.

––
По 1 час чепкање по чинијата, малиот Трпе и вели на мајка си:
– Не ја сакам оваа риба.
– Замисли дека е нешто што сакаш и изеди ја – му вели мајка му.
– Ај ти замисли дека сум ја изел и однеси ја чинијата – одговара Tрпe.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(