Македонски вицове 42

8 септември 2011

Македонски вицове
Навечер Трпе се стиснува до Трпана и и вика:
– Без гаќи сум!
А Трпана му одговара:
– Пуштиме сега да спијам, утре сабајле ќе ти исперам!

––
Доаѓа Мујо со скршена рака и Хасо го прашува:
– Што направи бе?
– Ја скршив раката на три места, па еве во гипс.
– Јас на твое место не би одел више на тие места.

––
Едното другарче му се фали на другото:
– Види, си купив нови патики!
– Да? Колку ги зема?
– 100 евра, оргинал.
– А зошто пишува like наместо nike?
– Па од facebook ги купив.

––
Се сретнале Мујо и Хасо и Мујо го прашува Хасо:
– Абе, кој датум сме денес?
– Немам поима, види во весникот што го држиш.
– Џабе, вчерашен е.

––
Седат момче и девојка во полициска станица.
Тој:
– Те љубам и посакувам уште од првиот пат кога те видов, вистинска љубов на прв поглед. Не ми е јасно зошто сите беа против мене толку многу што дури и сакаат да ме заробат и уништат поради мојата љубов према тебе.
Таа:
– Па можеше да ми кажеш, а не одма да ме силуваш во паркот.

––
Некој дебел човек не можел да си го види пенисот и побарал помош од доктор. Докторот му рекол:
– Ќе јадеш по едно лепче!
– Докторе, едно лепче после или пред јадење?


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(