Македонски вицове

16 декември 2010

Си бил некој човек и на автопат и колата ја возел од 200-220 km/h и на еднаш му искоча полицаец и тој ја гази кочницата и застанува. Излегува човекот од возилото и му вели на полицаецот:
– Што е друже пребрзо ли возев?
А на тоа полицаецот му вели:
– Не возеше пребрзо, туку прениско леташе.

––
Влегува полицаец во црква и започнува да ги дува свеќите. Попот оди до него и го прашува:
– Зошто ги дуваш свеќите?
– Како зошто?! Денес ми е роденден!

––
Зошто полицаец не си мие заби?
– Затоа што не му го собира сапунот во уста.

––
Полицаецот:
– Командире стигна факсот.
Командирот:
– Нека влезе.

––
Разговараат двајца другари:
– Те видов како те сопре полиција, што направи?
– Возев преспоро.
– Мислиш пребрзо?
– Да возев брзо немаше да ме сопрат.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(