Македонски вицове

23 септември 2010

– Што прави ЦИГО на ОЛИМПИЈАДА?
– СМРДИ НА 100 МЕТРИ!

––
Си биле две циганки. Едната била на одмор во Германија. И кога се вратила после 2 години отишла кај другарка и на кафе. И така они си правеле муабет и оваја што била на одмор и рекла на другата:
– Мори не ме прашуеш како си пројдов на одмор у Германија?
– Шо ми е гајле како си прошла на одмор у Германија. – рекла другата.
После некое време пак:
– Мори не ме прашуеш како си пројдов на одмор у Германија?
– Абе што ми е гајле како си прошла на одмор у Германија.
По 20 минути:
– Абе прашај ме како си пројдов на одмор у Германија!
– Добро бе добро ај како си пројде на одмор у Германија?
– Поубоо не прашуј!

––
Го прашуваат двајца цигани таксистот.
Циганите: Колку пари е за тројца до Охрид?
Таксистот: 1200. А зошто прашувате за тројца кога вие сте двајца ?
Циганите: Оти, ти не идиш?

––
И вика синот циган на својата мајка:
– Мамо, мамо, ај да си купиме лав?
– Немој сине многу смрди.
– Ако де ќе се навикне.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(