Мъдри мисли на македонски 3

2 декември 2010

  • Кога некој ќе ти ја земе жената, не постои подобра одмазда да му дозволиш да ја зачува.
  • На крајот секогаш размислуваме за почетокот.
  • Љубовта неможе да се опише со 5000 зборови…. но може да се напише со 5 букви.
  • Ако сакаш да дознаеш какво е чувството да си ѕвезда, седни на врвот од новогодишната елка.
  • Проститутката е најдобриот трговец; има роба, ја продава, и и останува робата.
  • Со добро маче секој месец е февруари.
  • Ако ве погоди метеор, тоа е Божјо дело, но ако ве погоди дожд од метеори тогаш е во прашање невнимание.
  • Животот е факултет на кој студираме, а смртта приемен испит на кој сите паѓаат.
  • НЕ! – Најдоброто контрацепциско средство.
  • Кога на жените треба да им се прочита нешто во очите, тогаш мажите главно се неписмени.
  • Знаењето е сила, а со сила убавина не бива.
  • Бракот е како маратон, среќен си кога ќе заврши.
  • За доброто уво, и комарецот е музика.
  • Порано жената го чуваше својот невестински фустан за ќерка си, а сега за својата следна венчавка.
  • Подобро една искрена шлаканица во лице, отколку лицемерен бакнеж.
  • Елегантна жена е онаа жена која се облекува на кредит, а се соблекува на готовина.
  • Кога подобро ќе размислам подобро е да не мислам. Штом ќе помислам на нешто веднаш се замислувам.
  • Понеделник е лош начин да потрошиш 1/7 од животот.
  • Во овој свет се е релативно, единствено човековата глупост е апсолутна.
  • Книгата е свето нешто, а светото не се чепка.
  • Ако Господ не сака да јадеме животни, тогаш зошто ги направил од храна?
  • Позајмувајте пари само од песимистите, тие не очекуваат дека ќе им ги вратите.
  • Денешната медицина е навистина напредната. За секој лек успеваат да пронајдат болест.
  • Весел моторциклист се познава по мушичките меѓу забите.

Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(