Българският форумен човек

31 юли 2013

Българският форумен човекНякои казват, че интернет средата била особена и специфична. Какво й е специфичното? Българското интернет пространство прилича на всяка българска улица – кал, мръсотия, дупки, разпадащи се сгради, разпадащи се хора и безкрайна, безнадеждна простотия.
Това най-отчетливо се забелязва по форумите. В тях обитават няколко основни типажа:

Многознайкото
Той най-често е държавен служител, тоест има много свободно време да рови във всякакви сайтове и безразборно да пуска различни линкове, повечето лишени от всякакъв смисъл. За него Google е основен източник на знания и безспорен авторитет. Щом нещо го пише в мрежата, значи е така. Многознайкото се включва в дискусии по всяка тема, без да се срамува от факта, че всъщност не е компетентен в никоя област. Ако решиш да му възразиш, те засипва с десетки линкове пълни с глупости, след което злорадства, че те е затапил. Чувал е за Уикилийкс и често го цитира, но не е чел този сайт, понеже не знае никакви езици. Затова се позовава предимно на преразкази. Подиграва се на английския на Стоичков, макар че той самият не може и две думи да върже на чужд език, а е и с тежък селски диалект.
Възраст: 25-40
Типични никнейми: The Boss, Lord Voldemor, Bateto

Комплексарът
Той е гневен, фрустриран човек, който се наслаждава на възможността да псува публично, удобно скрит зад монитора си. Изпитва задушаваща омраза към хората, които са по-успели от него, тоест към всички.
Личният му провал го изпълва с агресия и той отпушва клапата в мрежата. Не смее да се издърви на жена си или на шефа си, които му пият мозъка затова се прави на голям мъж в интернет, скрит зад някакъв никнейм.
Най-големият триумф за Комплексаря е да обиди някого, а обиденият да му се върже и да му отговори нещо.
В такива моменти той се чувства Значим и Важен.
Възраст: 20-55
Типични никнейми: Terminator, Devil, Killer

Киселата лелка
Тя е интелигентна жена, с богата душевност, но все остава неразбрана. Затова е или разведена, или нещастно омъжена за мъж-простак, който само гледа мачове и не забелязва новата й прическа.
Киселата лелка усеща вулкана от страст между краката си, предвещаващ стремително наближаващата безутешна пустота на менопаузата и тръгва да търси нови приключения. Но не обикновени приключения, а романтични авантюри с разочаровани мъже, които са поне 5-10 години по-млади.
Изразява се с клишета, които според нея й придават имидж на независима, еманципирана жена: „Не плащам данък обществено мнение”, „Всяка кифла да си знае мола”, „Вече не останаха истински мъже” и т.н.
Възраст: 38-48
Типични никнейми: Biala Luna, Madam Bovari, Strange woman

Ебливият чичко
Той е жестоко поразен от кризата на средната възраст и по цял ден дебне в нета за жени, които да утолят последните крясъци на нагона му. В интернет-общуването е галантен, умерено настъпателен и се мъчи да е забавен, защото е чувал, че жените си падали по мъже с чувство за хумор.
Когато набара жертва, я омайва със заучени фрази от сорта: „Аз съм непоправим романтик” (е*ахти глупостта, какво да ти поправяме, бе колега?), „Какво ще кажеш за вечеря на свещи и тихи балади на Преслава?”, „Имам нужда от разбиране, а не просто от секс…”
В мрежата този човек е много смел, но в реалността е жалък докреватен курвар. Но ако най-после получи така желаното съгласие за секс, той изпада в паника, щото къде да заведе склонената девойка? Вкъщи не може – там са жената и децата, а заплатата му не му позволява да вземе стая в хотел. Затова в такъв момент той внезапно изчезва от форума/чата и отива да мастурбира яростно в сайтовете за аматьорско порно.
Възраст: 40-50
Типични никнейми: Playboy, Mr Cool, Sex Instructor

Националистът
Той е обикновен хейтър, който гради жалкото си самочувствие върху високопарни фрази като „България на три морета”, „Ние сме най-древният народ”, „Орфей е българин” и т.н.
Националистът страшно се гордее с българската история, но слабо я познава. Той не знае в коя година са покръстени българите, не е и чувал за Екзарх Стефан, но се заблуждава, че е голяма работа, само защото е част от велик народ. Уви, не е така. Това, че в миналото си имал велики сънародници, не променя факта, че си просто един глупав, необразован лузър.
Възраст: 15-35
Типични никнейми: Balgarin, 4ernorisez Hrabar, BALGARIQ_NAD_ SI4KO

Конспираторът
Той е убеден, че има Световен Център на Тъмните Сили и че именно този център на злото е причината той да взима 650 лева заплата, да живее със свалени радиатори и да е женен за дебела жена с мустаци.
Конспираторът съзира и в най-незначителната новина Ръката на Мрака.
Според него всяко действие на правителството е продиктувано от Чужди Интереси – зад него стоят ЦРУ, КГБ, МОСАД и всякакви нелегални Юдео-Масонски Формирования.
Смята, че зад всяко събитие има причини, недостъпни за широката публика и само малцина като него са прозрели Страшните тайни.
Конспираторът живее в постоянен ужас. Убеден е, че някой му следи интернет-творчеството, затова пише с недомлъвки.
Към събеседниците си се отнася снизходително и с известно съжаление – те, милите, дори не подозират, че са жертви. Те не осъзнават и 1 процент от опасността, която ги грози.
Възраст: 30-50
Типични никнейми: Rosenkroicer, agent007, Lucifer

Разгонената
Тя е ученичка или студентка и се чувства объркана, защото не е наясно със себе си и не знае кой мотив преобладава в поведението й – неукротимите хормони или жаждата за нови ботушки. Идеалът й е да намери две в едно – да се прилепи към някой заможен чичко, който хем да я води всеки ден в мола, хем да я ебе качествено. Пише на „шльокавица” и поведението й е агресивно, но най-често безрезултатно. Употребява думи като „незнам”, „каде” и т.н.
Възраст: 15-19
Типични никнейми: Sladurana16, mrasnicata95, sexykote

Политизираният
За такива хора съществува подозрението, че партиите им плащат, за да защитават техните каузи, но тази хипотеза е много съмнителна. Партийните ръководства наистина не блестят с интелект и здрав разум, но едва ли са чак толкова глупави, че да плащат на някакви малоумници, които да защитават партията по форумите самоотвержено и неграмотно.
Възраст: 30-60
Типични никнейми: bate_boiko, Che Gevara, Volenprezident

Алкохоликът
Той влиза в мрежата само след като е вкарал няколко питиета и алкохолът му е създал непреодолимата потребност да изпрати важни послания до цялото интернет-човечество. Като цяло е добродушен, но пиенето до такава степен му е изпържило мозъка, че е трудно да се проследи мисълта му, която варира от битово-философски обобщения от сорта „майката си трака” до несъществуващи китайски притчи с банална поука.
Включванията му в мрежата са кратки и нерегулярни, защото очевидно невинаги има пари за пиене.
Възраст: неопределена
Типични никнейми: Pecata, Jack, Unufri

Хумористът
Безобиден, приятелски настроен и леко досаден веселяк, който преди 20 години е бил „душата на компанията”. Включва се във всички разговори с нелепи смешки и банални клишета от сорта „Пияна жена – весел креват”, „Думам ти дъще – сещай се снахо”, „Гладна мечка хоро не играе”, „Пито-платено” и т.н.
Не е особено начетен, но притежава неизчерпаем запас от вицове за Нане и Вуте, габровски шеги и всички лафове от новогодишните програми на Хачо Бояджиев. Използва ги по всякакъв повод, най-често – неуместно.
Възраст: 40-60
Типични никнейми: Bai_Hui, diado vi Petko, Rambo Silek

автор: Иво Сиромахов


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)