Служебна поща или „развален телефон“

12 март 2011

email Изпълнителен директор изпраща съобщение по служебната поща до всички висши мениджъри:
„Днес, в 11 часа ще има пълно слънчево затъмнение. Това е явление, при което слънцето ще изчезне зад луната за две минути. Тъй като това е нещо, което не може да се види всеки ден, разрешавам всички работници и служители да прекратят временно работата си и да се явят на служебния паркинг, за да наблюдават слънчевото затъмнение. Персоналът трябва да е на линия в 10:50 часа, когато ще изнеса кратка реч, с която ще ги информирам за събитието. Моля, да се разпоредите за купуване и предоставяне на защитни очила на разумна цена.”

Ето как висшите мениджъри предали съобщението надолу по веригата до шефовете на отдели:
„Днес, в 10:50 часа, целият персонал трябва да се събере на паркинга. Ще последва пълно слънчево затъмнение в продължение на две минути. Трябва да се осигурят предпазни очила на разумни цени. Изпълнителният директор ще произнесе кратка реч с предварителна информация. Това е нещо, което не може да се види всеки ден.“

Шефовете на отдели съответно уведомили ръководителите на звена:
„Изпълнителният директор ще произнесе днес кратка реч как слънцето може да изчезне за две минути. Това е нещо, което не се случва всеки ден, така че служителите трябва да се съберат на паркинга в 10 или в 11 ч. В интерес на личната им безопасност, препоръчваме всеки да плати дребна сума.”

Шефовете на звена наредили на заместниците си:
„ Осигурете днес 10-11 служители, които да отидат на паркинга, където изпълнителният директор ще затъмни слънцето за две минути. Това не се случва всеки ден и както винаги, ще струва пари”.

А заместниците предали на персонала:
„Някои служители ще бъдат предоставени на паркинга днес, за да видят как изпълнителният директор изчезва. Жалко, това не се случва всеки ден!”


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)