Служебна поща или „развален телефон“

12 март 2011

email Изпълнителен директор изпраща съобщение по служебната поща до всички висши мениджъри:
„Днес, в 11 часа ще има пълно слънчево затъмнение. Това е явление, при което слънцето ще изчезне зад луната за две минути. Тъй като това е нещо, което не може да се види всеки ден, разрешавам всички работници и служители да прекратят временно работата си и да се явят на служебния паркинг, за да наблюдават слънчевото затъмнение. Персоналът трябва да е на линия в 10:50 часа, когато ще изнеса кратка реч, с която ще ги информирам за събитието. Моля, да се разпоредите за купуване и предоставяне на защитни очила на разумна цена.”

Ето как висшите мениджъри предали съобщението надолу по веригата до шефовете на отдели:
„Днес, в 10:50 часа, целият персонал трябва да се събере на паркинга. Ще последва пълно слънчево затъмнение в продължение на две минути. Трябва да се осигурят предпазни очила на разумни цени. Изпълнителният директор ще произнесе кратка реч с предварителна информация. Това е нещо, което не може да се види всеки ден.“

Шефовете на отдели съответно уведомили ръководителите на звена:
„Изпълнителният директор ще произнесе днес кратка реч как слънцето може да изчезне за две минути. Това е нещо, което не се случва всеки ден, така че служителите трябва да се съберат на паркинга в 10 или в 11 ч. В интерес на личната им безопасност, препоръчваме всеки да плати дребна сума.”

Шефовете на звена наредили на заместниците си:
„ Осигурете днес 10-11 служители, които да отидат на паркинга, където изпълнителният директор ще затъмни слънцето за две минути. Това не се случва всеки ден и както винаги, ще струва пари”.

А заместниците предали на персонала:
„Някои служители ще бъдат предоставени на паркинга днес, за да видят как изпълнителният директор изчезва. Жалко, това не се случва всеки ден!”


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)