Македонски вицове 60

25 март 2012

Македонски вицове
Трпана му вика на Трпе:
– Ајде ставај престилка и оди да ги измиеш чиниите!!!
– А бе, да не ги испокршам, денес нешто ми се тресат рацеве!?
– Добро тогаш оди истреси ги килимите!

––
Трпана отишла на лекар и тој и рекол:
– Што ви е госпоѓо?
– Нешто не ми е добро!
– Ајде одете ве молам зад параванот и соблечете се!
По некое време лекарот ја тргнува завесата и ја прашува госпоѓата:
– Што сте се залепиле до sидот?
– Епа правам место и за вас!!!

––
Дечко и девојка се соблакаат и дечкото ја прашува девојката:
– Колку години имаш?
– 13.
– Ауу, 13? Мрш да те нема!
– Туу, ама си суеверен.

––
Двајца кумановски сељаци копаат дупка за да направат веце. Арно ама, си рекле дека секој што ќе ги праша што прават ќе му кажат дека копаат амбар, за да не ги бие срамота. И така доаѓаат комшиите и гледаат:
– Што правите бе комшии ?
– Еве, копамо за да правимо амбар.
Арно ама еден од сељаците забележал дека дупката не за тоа што тие рекле решил да ги зафркне. Еден ден дошол и ги видел двајцата како работат и ги прашал:
– Здраво комшије? Што ми правите?
– Еве, амбар правимо.
– Ако, све што ставите у њега, са здравје да си га изедете.

––
Оди малиот Трпе кај татко му:
– Тато од школо ни кажаа да купиме атлас.
– Сине, а да почекаме да се среди светов?


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)