Македонски вицове 5

12 август 2010

Си играат две девојчиња во парк, доаѓа педофил и им дава по една бонбона. Утредента, исто, задутредента исто, цел месец така. После, едната и вика на другата:
– Овој додека не легне, ќе станеме шеќераши. …

––
Обединетите Нации распишале конкурс за најпоучна слика. Нацртал Трпе гол човек со гас-маска кој во едната рака држел кондом а во другата каранфил. Ја добил првата награда, го повикале во Њујорк и наградата лично му ја дал Бан-Ки Мун. Одржал говор во кој ја објаснил сликата:
– Еве почитувани колеги Трпе ја нацртал оваа слика која има симболика. Голиот човек ја симболизира сиромаштијата во светот а неговата гас-маска ја симболизира загаденоста на околината. Кондомот ја укажува опасноста од заразни болести а каранфилот укажува на тоа дека сеуште постои надеж за среќна иднина.
На тоа земал збор и Трпе:
– Почитувани! Сликава значи дека да имаш секс со кондом е исто како да мирисаш каранфил со гас-маска!

––
Две плавуши полагале испит. Послем завршувањето на испитот, едната плавуша ја прашува другата:
– Еј како помина, напиша ли нешто?
– Не ништо не напишав.
– И јас ништо не напишав.
– Леле сега ако си помислат дека сме препишувале!

––
Оди некоја плавуша кај друга плавуша и и ги забележува ноктите и ја прашува:
– Зошто ти се такви ноктите на рацете?
– Не можам да се одвикнам да ги гризам. Имаш некој совет да се одвикнам да ги гризам ноктите? – одговорила другата плавуша.
– Да одиш на јога и ќе се одвикнеш – ја зафркавала плавушата.
Другиот месец пак се сретнуваат плавушите и ја гледа едната плавуша, другава ги пораснала ноктите големи:
– Како се одвикна бе?
– Па тоа е лесно, сега ги гризам ноктите на нозете!


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)