Македонски вицове

8 октомври 2010

Стапувањето во брак е преполовување на правата, а дуплирање на проблемите.

––
Излегува црнец од вода во Градиште, и мандалото му било до колена. Сите што биле на плажата почнале да му се смеат, а тој им рекол:
– Што се смеете, на вас ко да не ви се збира кога ќе излезете од ладна вода!!

––
Мајката ајкула го учела својот син како да лови човек.
– Значи сине кога ќе го видиш човекот ќе почнеш да кружиш околу него 20 минути, па после ќе одиш ќе го изедеш.
– Е како мамо, ако сум многу гладен?
– Па ако сакаш да го јадеш со гомна…

––
Разговараат два сапуна и едниот вели:
– Гледам дека си ослабел. Како успеа?
– Лесно. Се избањав.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(