Любопитни факти за Google

4 юли 2011

Любопитни факти за GoogleЗнаете ли, че…

  • Знаете ли, защо например, началната страница на популярната търсачка е с толкова прост интерфейс? Отговорът е съвсем естествен – просто създателите й първоначално не са разбирали от HTML.
  • При първите тестове на търсачката с реални потребители, голяма част от тях са продължавали да чакат „страницата да се дозареди“, тъй като са смятали олекотения интерфейс само за началото на страницата на търсачката. За да се реши този проблем е бил добавен надписът „©200х Google“.
  • Бутонът „I feel lucky“ (чувствам се късметлия), макар да е много рядко използван от потребителите, е бил оставен на главната страница тъй като посетителите са сметнали, че неговата липса намалява функционалността на търсачката.
  • От Google често правят различни дребни промени по разнообразните услуги и потребителския интерфейс, като първоначално промените биват пускани до определени групи хора (без те дори и да подозират). Една от често „тестваните“ групи потребители са били тези използващи услугата Excite@Home.
  • Името Google всъщност е получено вследствие на допусната грешка. Създателите му са искали да кръстят търсачката на математическия термин „Googol“. Един Гогол е равен на 10 на 100 степен, което образува числото 1 със 100 нули след него.
  • Пощенската услуга Gmail е била използвана от служителите на Google около 2 години преди да бъде публично обявена като свободно достъпна услуга.
  • Служителите на компанията са стимулирани да използват около 20% от работното си време за разработка на собствени проекти и идеи, по този начин са възникнали например Google News и Orkut.

Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)