Димитър Пенев – избрано:

10 август 2009

„Задръстването е голямо, отбий в лоялното“ (напътствия към шофьора)

„Не е честно, ще подам констатация“ (при игра на карти)

„Момчета, тренировката ще се води от Краси Борисов, ако ви стане студено ще пуснем лампите“

„Запознайте се с новия си другар. Иван Трифонов от Янтра. Абе незнам дали е Иван или Трифон, но трябва да му поогънем краката, щото са малко криви. Страх ме е да не му пробутат лесно топката между тях“ (1988 година, представянето на новото попълнение в ЦСКА Трифон Иванов)

„Знам ги много добре. Там са Марадоната и Каниджа. Те са европейски шампиони на Южна Америка“ (на световното в САЩ преди мача с Аржентина)

„Момчета, днес ще играем по системата 4-4-3“. След като му е направена забележка, че играчите стават 12 Пената отвръща: „Абе сега ще играем или ще броим.“

„Познавам австрийците, много добър отбор. Бил съм и на стадионът им – „Кратера“ (б.а. всъщност Пратера). Около него има много люлки“ (Пената за Австрия)

„Испанците са опасни. Особено онова, къдравото – Киков. Имат и бразилче Жмуньо, който направо скрива топката на защитата“. (Пенев за Атлетико Мадрид)

„Какво ми се пръскаш със скъпи парфюми. Това да не ти е модна къща. И стига си ги баламосвал другите с истории за света и за райската империя. Мен не ме интересува дали знаеш кой е Цезар, Мезар или Пезар. Аз искам да играеш футбол, ако не ще те пратя да учиш в БАН“ (Пенев към Иво Димов)

„Не са нищо особено. Имат само двама нападатели, близнаци. Единият е на 26 години, другият на 27. С тях трябва да се внимава“ (Пенев за Динамо Минск)

Пенев нарежда отбора: „Ти ще играеш в ляво, ти в дясно, ти в центъра“
Иво Димов: Ама Пена, ние станахме 12!
Пенев: Щом толкова говориш сега няма да играеш (разбор преди мач)


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)