Защо търпиш мъжа си?

8 декември 2011

Защо търпиш мъжа сиВнимание! Този материал НЕ Е забавен! Ако се засмеете, докато го четете, рискувате да бъдете обявен за коравосърдечен, груб, недодялан, циник, перверзник или Къци Вапцаров!

Гледаш съпруга си и не можеш да го познаеш. Сякаш онзи ден си взе млад левент с чаровна усмивка и галантни обноски, а днес си имаш нещо средно между бидон за зеле и бъчва за бренди с любвеобилността на бостанско плашило. Сякаш онзи ден те галеше по буйните кичури и ти сваляше звезди от небето, а днес само се чеше по чатала и те замерва с чехлите, за да идеш до мазата за туршия. Сякаш онзи ден гушкаше теб и новороденото ви дете до полуда и ви показваше на всичките си колеги и приятели, а днес не помни как се казва сина му и ти крещи: „Сипвай ракията и се скривай в кухнята, че ми плашиш гостите, дето идват да гледат мача!”

Но, въпреки че почти не те забелязва или те тормози, потиска, лъха на пиратски бар и градски кенеф едновременно, не те е докосвал от десетилетие и рита майка ти с градинските галоши, ти нямаш ни най-малкото намерение да се отървеш от него и дори може би си все така убедена, че това е мъжът, предопределен за теб. Ние се опитахме да разберем защо… (разбира се – след като всички други занимания ни станаха безинтересни, а навън не спря да се вихри тропически ураган. Иначе – все ни е тая защо си с такъв мъж!) Та, за да научим повече за тази странна женска черта – търпимостта – ние попитахме дузина жени от различни възрасти, населени места и социални групи „Защо търпиш мъжа си, след като се е превърнал в свиня?” Ето отговорите:

„Ами, може да яде като прасе, да мирише като прасе и да изглежда като прасе, ама това си е моето прасе и си го обичам!”
Копринка, 54 г., Буховци

„А-а-а, аз да не съм по-хубава от него! Я ме гледай с тая брадавица и кривите ми крака! По-хубав мъж хич няма и да ме загледа, дай да си стискам поне тоя!”
Милка, 28 г., Чипровци

„Защо съм с Курти? Защото нямам роднини и само той ми остана. Вярно, пикае в мивката, търкаля се в калта с биволите и не съм го виждала трезвен откакто Етър станаха шампиони, ама ако го зарежа, няма къде да ида…”
Незабравка, 43 г., Балван

„Ааа, бащата на мене едва успял да продава Хайшето на Хасен за 4 хиляди левове, че Хайшето била направила белята вънбрачно и голям резил на махала, че едвам кандърдисали Хасен да вземе булката втора употреба, как ще бяга от Хасен, после той ще става нинджа и намира Хайше и яде шут в бъбрек и ще става туш на баламатума, как ще храни само шестчленно дете!”
Айше, 17 г., Комунари

„Аз често си поплаквам нощем, заключена в килера, но няма как да си тръгна. Все пак той носи по някой лев за децата. Само заради децата си го търпя… да има какво да ядат, докато пораснат и станат достатъчно силни да заключват баща си в килера!”
Милена, 32 г., Ботунец

„Ааа, ни знам аз! Питайти мъжа ми!”
Гюлфие, 39 г., Исперих

„Защото, момче, съм на 70 години и ме е страх да остана сама. Пък и е по-весело да имаш мъж, който заспива на масата, опикава си пръстите на краката и пърди под юргана, отколкото да си като оная проклетата мискинка Дончето, дето умори трима здрави, прави, корави съпрузи, чумата да я тръшне дано!”
Баба Добра, 71 г., Тъпчилещово

„Ми ‘щото ми купи жип, води ма на жакузита и ми дава мангизи да хода по магазинити. Малко ма бий и знам, чи ходи при ощи три кифли на София, ма тия са мно’о прости, ‘щото спът с него за без нищу. Ма ни ми дреми, щото и аз си въртъ трима, ма уфициалну ши си сидъ с тоа, чи зема най-голяма заплата и ма води на Карибити!”
Веси, 21 г., Стара Загора

„Жоро ме е пребивал няколко пъти, ама каза, че ако избягам, ще ме убие. Затова сметнах, че си струва да изтърпявам по няколко крясъка за една чиния салата вечер и минута и половина секс на седмица, вместо да си рискувам живота!”
Вяра, 36 г., Лом

„За балгарская виза. У нас, в Расия, хубави маже вабше нет. Викате този пье и мирише. Ооо, вие не знайте у нас, в Расия, маже как се наквасват. Как ембрион ва формалин! Балгарин вабше не страшен, само да жени и да дава виза!”
Машенка, 25 г., Волгодонск/Ямбол

„Ами… аз не съм опитвала с други. С Недялко се харесахме още на училищните вечеринки и така сме си и до днес. Де да знам, дали ми е зле, като не ми е било по-хубаво!”
Еленка, 47 г., Добрич

„Ама какви са тези въпроси? Този мъж ме е хванал за ръката на чешмата като млада, с този ще си умра! Тези днешните да не са много хубави с техните обеци, наркотици, ай-фони, лай-фони, покемони, убийства и дискотеки. Свиня бил! Като пие, ще спи навън. Като ме бие, ще спи навън. А пък ако има късмета да ми посегне в леглото на тия години – ще го счупя от бой!”
Христинка, 62 г., Харманли

Сега ще кажете, че тези жени и техните отговори са измислени? Добре, така да бъде! Но всяка от тях може да бъде, сега или в бъдеще, ваша собствена проекция. Или вие си имате своя различна причина да търпите кофти мъж? Споделете я, докато отидем да почешем коня, да изритаме жената до магазина за пиячка и кисели краставички, да вземем някоя цигара от детето и да изровим два еднакви чорапа изпод леглото… със сигурност трябва да има чорапи под леглото, иначе от какво ще е тази миризма?!

източник: (C) Umnicite.com


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)