Заплетен случай

30 август 2011

Заплетен случай - самоубийствоСлед огледа на тялото на господин А., съдебно-медицинската експертиза заключи, че смъртта е настъпила вследствие на огнестрелна рана в главата. Господин А. е скочил от десетия етаж с намерение да се самоубие. За това свидетелства безнадеждността в бележката, оставена от него. Падайки покрай деветия етаж, обаче, животът му е бил прекъснат от изстрел на ловджийска пушка, довел до незабавната му смърт.
До този момент нито падащият нито стрелецът са предполагали, че на нивото на осмия етаж е инсталирана обезопасителна мрежа, за да предотвратят злополуки със строителните работници, която би осуетила самоубийствените намерения на господин А.
Обикновено, казва следователят по делото, когато човек направи „успешен“ опит за самоубийство, случаят трябва да се квалифицира като самоубийство, дори когато смъртта настъпи по начин, различен от първоначално планирания. Наличието на обезопасителна мрежа обаче променя нещата, защото при липсата на смъртоносен изстрел опитът за самоубийство щеше да приключи с „неуспех“. С други думи делото трябва да се разглежда като убийство.
Стаята на деветия етаж, от която е произведен изстрелът е била наета от възрастния господин Б. и съпругата му В. След семеен скандал господин Б. свалил ловджийската си пушка от стената и заплашил съпругата си с нея. Той бил толкова изнервен, че не успял да уцели жена си, но пък сачмите преминали през прозореца, в крайна сметка убивайки падащия покрай него А.
При опит за убийство, завършващ със смъртта на трето лице, извършителят е виновен за убийството, въпреки че жертвата е различна, продължава коментара си следователят. Господин Б. и съпругата му, обаче, оспорват обвиненията в убийство, твърдейки че и двамата са смятали, че пушката не е заредена. Той не е имал намерение да убива съпругата си, т.е. смъртта на А. е нещастен случай.
В хода на делото се появява свидетел, видял сина на възрастното семейство да зарежда пушката на баща си. Оказва се, че майка му е възнамерявала да го лиши от финансовата подкрепа, на която той радвал до момента. Синът, знаейки за сприхавия характер на баща си и навика му да заплашва майка му със старата ловджийска пушка, решил да я зареди с надеждата тя да бъде използвана от баща му при следващия семеен скандал. Това превръща сина в търсения убиец на господин А.
Най-интересното е, че господин А. е самият син на Б. и В. С времето той ставал все по-отчаян от провала на опита му да убие майка си. Отчаянието му стигнало дотам, че решил да сложи край на живота си, скачайки от десетия етаж и бил убит от пушката на баща си, която сам заредил.
По този начин делото остава в архивите, класифицирано окончателно като самоубийство.


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)