За всички жени-шофьори – как да се държите зад волана

11 декември 2012

За всички жени-шофьори - как да се държите зад воланаОгледалото за задно виждане е предназначено, за оправяне на грима по време на шофиране. Сядайки в колата, не забравяйте да го наместите така, че да виждате лицето си, а не някакви си мръсни автомобили, които се движат зад вас.

Ако по време на движение, някой ви свири с клаксон – знайте, че това са шовинисти, които се възхищават на вашата способност да използвате двете полукълба на мозъка си едновременно. За мъжете, с изключение на Юлий Цезар, това е недостъпно. Всички знаят, че те нямат периферно зрение. Така че не се безпокойте – оправете сутрешния си грим, поговорете с приятелката си по мобилния телефон и се движете в най-лявата лента с 20 километра в час.

По време на шофиране по натоварен път, никога не се оглеждайте настрани и не въртете глава – ще се развали прическата ви!

Никога, за нищо и при никакви условия, не включвайте аварийките. Запомнете – това е признак на слабост. Жените шофират по-точно от мъжете, това е доказано с научни изследвания, така че рязко сменяйте посоката на движение. Останалото е проблем на онези шовинисти, които никога не спазват необходимата дистанция. Съблюдаването на дистанцията е свято правило: ако пред вас има автомобил и дистанцията е около 300 метра, можете да ускорите и да я намалите до 100-150 метра.

Натискайте педала за газта без да се притеснявате. По нашите пътища има много светофари, ако свети червено, пак без проблеми можете да натиснете газта.

Знаците на пътя са загадъчни картинки, никога няма да ги запомните, колкото и да се опитвате. Затова е по-добре да се ориентирате по магазините по пътя. Около магазина за дрехи е позволен само ляв завой, около супермаркета – само надясно. Попаднете ли на непознато място, движете се само вляво и внимателно оглеждайте минаващите сгради: понякога има изгодни разпродажби.

Правилата за движение по пътя зависят от автомобила, който шофирате. Съвременните жени предпочитат по-големи коли: в тях е удобно да шофирате и да гледате от високо, докато се движите в лявата лента. Малките коли също са удобни: можете да паркирате напречно между две коли. Как онези шовинисти ще излязат от паркинга е техен проблем: няма проблем да оставите място, колкото да се измъкне колата им.

Паркирането е тънка наука. Паркира се колкото се може по-далеч от тротоара, или пък може да одерете колата си в бордюра. Ако ви се удаде да паркирате във втората или третата лента по тъмно, не забравяйте да включите габаритите: това е много икономично за акумулатора. И никакви пожарогасители – те дразнят очите.

Ако по време на паркиране случайно одраскате чужд автомобил – направете сериозна гримаса и продължете по пътя си. Понякога, за разнообразие, може да се усмихнете.

Ако някой гаден шовинист с мръсна кола иска да ви изпревари, време е да го поставите на място: натиснете газта и не го пускайте да ви мине. Следващия път вече ще знае, че жената може да отстоява себе си, дори един джентълмен да не счита за нужно да я пусне отпред.

Дори да спазвате тези правила, понякога, например един път на 5-6 години, можете да катастрофирате. Запомнете: след удара най–важното е да неутрализирате шовиниста, който внезапно е налетял на вашия автомобил. Излизате незабавно от колата, удряте капака на автомобила на виновника за удара, но не толкова силно (внимавайте за маникюра!) и крещите: „Заради теб ще закъснея за работа!“. По правило това винаги действа.

Успех зад волана!


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)