Странни закони, които всеки турист трябва да знае

21 септември 2011

Странни закони, които всеки турист трябва да знаеВ някои страни има наистина шантави закони. Ако обичате да пътувате, не е лошо да сте информирани за тях, в противен случай може да се озовете зад решетките!

Знаете ли, че има страни, в които полицията задължително проверява банския ви костюм на плажа? В други пък, забраняват да носите сладолед на фунийка в задния си джоб (но това важи само за неделя). А има и държави където е забранено да пееш докато си обличаш банския!

Според експерти, тези закони се прилагат с пълна сила. Затова е важно да се знаят.

Англичанка е арестувана в Тайланд след като е взела хартиена подложка за бира, тъй като жената е колекционирала подобни неща. Двойка в арестувана в Малайзия, тъй като влюбените са се държали за ръце на публично място.

За да не попаднете в подобна ситуация, е добре да се информирате за подобни странности. Ето и кратък списък с някои откачени закони:

Милано: законът там препоръчва да се смеете, колкото се може повече. Но смехът е строго забранен по време на погребения и посещения в болница.
Масачузетс: шофьори на такси нямат право да правят секс на предната седалка. Това важи, обаче, само по време на смяна.
Дания: там хората за задължени да сигнализират с клаксон преди да потеглят с кола. Това се прави в случай, че под колата са се скрили деца.
Мичиган: банският на всеки, който отива на плаж, трябва да бъде проверен от полицейски служители.
Флорида: забранено е за неженени жени да скачат с парашут.
Хонг Конг: съпруга, чиито мъж й изневерява, има право да убие него и/или неговата любовница по какъвто начин иска.
Швейцария: забранен е силният смях след 22 часа.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(