Странни имена – Верно ли се казваш така?, 2 част

8 март 2010

Дойде време и за втора част на „Верно ли се казваш така?” и за още смешни имена! Ето още шест „нецензурни” имена само на футболисти и един бонус!

Рао Вейхуй

Рао ВейхуйРао Вейхуй е футболист на китайския Шаанси Чамба. Ей на това му се казва „90 минути да си развяваш… екипа по терена”. Спортистът сега е едва на 21 години и тепърва ще има да го развява.
Още докато бил на 10 години, Рао отишъл при баща си и го попитал: „Тате, откъде идва нашата фамилия Вейхуй?” „Друг път ще ти кажа” – отвърнал баща му. „Но аз искам сега да разбера” – настоявал малкия Рао. „Сега не може, сине – закъсняваш за работа.”

Дан Хуйскамп

Дан Хуйскамп е футболист на Апелдорн, тим от втория ешeлон на холандския футбол.
Отишъл един българин, който бил на гурбет в Холандия, да иска автограф от футболиста на Апелдорн. „Може ли един автограф, господин Курскамп?”- помолил нашенецът. „Но аз не се казвам Курскамп, а Хуйскамп?” „Абе помня, че втората буква беше „у”.

Мортен Гамст Педерсен

Най-известният играч от изброените, звезда на английския Блекбърн.
Още от ранна юношеска възраст футболистът не си харесвал името… Гамст.
Нека видим какви недоразумения биха възникнали, ако Мортен Гамст Педерсен реши да напусне Блекбърн и да заиграе в Египет или Аржентина. Представете си заглавията в пресата: „Педерсен иска в Газъл ел Махала” или „Химнасия Хухуй предложи на Педерсен”.

Патрик Потхуйзен

На 37 години е Патрик Потхуйзен, футболист на елитния холандски НЕК Ниймеген. За него само знаем, че с нарастването на годините влиза все по-рядко…

Кевин Кура

Кевин Кура е вратар на аржентинския Уракан. Има много малко записани срещи като титуляр, което значи, че Кевин го боли… фамилията за отбора.
И тук коментарите на спортните вестници биха били доста интересни: „Кура си вкарва сам”, „Кура хвана дузпа”, „Кура с нови ръкавици”, „Кура увисна при центрирането”.

Аапо Лаппалайнен

Помните ли Мика Сипилайнен? Мика вече не е футболист на Тампере Юнайтед, но за малко се е засякъл в отбора с друг култов футболист на Тампере – Аапо Лаппалайнен. Дето се вика имало е: „Мика сипва, Аапо – лапа.”
Но забележете какви приятели във Фейсбук има Аапо Лаппалайнен. Това е факт – приятели са му Мария Лаппалайнен и Мико Путконен!

Бонусът днес е едно име, което заслужава нашето внимание, нищо че не влиза в категорията „Нецензурни имена”:

Даниел Дринкуотър

Даниел Дринкуотър е юноша на Манчестър Юнайтед, сега е преотстъпен на отбора от Първа лига – Хъдърсфийлд. Освен това е младежки национал на Англия. Напълно възможно е след един-два сезона да заиграе редом до Бербатов на „Олд Трафорд”. Разбира се, ако дотогава Бербатов не глътне вода.
Според мен всичко е ясно – сигурно произходът на Дринкуотър е индиански. Напълно възможно е пра-пра-пра дядо му да е бил шаман с индианското име Пиещия вода.
Иначе какво пък толкова, в България си имаме двама Дринкуиски – Иван Иванов и Данчо Караджов, а третият замина за Русия.

Източник: Umnicite


Още смехорийкиКоментари

  1. petko каза:

    има от арабия едни футболист ахмед мадани, играл е през 98 на световнотоДрасни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)