Странни имена – верно ли се казваш така?

5 март 2010

Понякога има много по-основателни причини да пребиеш майка си и баща си, от тази, че не са ти купили колело. И въпросните причини могат да се появят веднага след Вашето раждане, когато родителите Ви започват да умуват: „Пейо ли да е?” „А какво ще кажеш да се казва Гугутка?” „На мен пък ми харесва Портокал” (действително има човек с име Портокал Портокалов). По света има много странни имена, като в повечето случаи те са странни само за нас, българите. Ето и топ 7 на „нецензурните” имена сред спортистите. А за финал и един бонус от политиката.

Кевин Кураний

Германски национал по футбол, с бразилски произход.
Скъпи дами, ако това име Ви звучи като поредния елемент от Менделеевата таблица, то със сигурност Вие нямате мръсно подсъзнание.

Мадуро

Мадуро Това име е баси ташака… Мадуро е бивш играч на Аякс, а сега е част от защитата на „Валенсия”. Разбира се, какво основно му липсва на един Мадуро – Куро. Имам предвид, че защитникът Куро Торес си „стегна куфарите” и вече не във „Валенсия” и сега най-много Мадуро чувства празнината в отбранителния вал на отбора.

Окака Чука

Окака Чука Футболистът на „Рома” опъна мрежата на ЦСКА в турнира Лига Европа. Емигрантът от Нигерия има сестра и брат. Веднъж като по-малък Окака Чука отишъл при баща си и започнал да вика: „О, тате, о, кака чука, а о, бате гледа!”

Путко Мафани

Путко Мафани Това е бившият председател на южноафриканския футболен клуб „Кайзер чийфс”. Оказа се, че треньорът на „Мамелъди съндаунс” Христо Стоичков се е познавал лично с г-н Мафани като редовно се обръщал към него с малкото му име…

Мики Сипилайнен

Мики Сипилайнен Футболист на „Тампере”, участвал в най-големия успех на клуба – отстраняването на ФеКа „Левски”. По време на двата мача със „сините” Сипилайнен е контузен. Явно е имал разстройство. Но и без неговото участие, футболистите на „Левски” излязоха от тези два мача като насрани. Сипахте ни, Мики Сипилайнен… с голямата кофайнен.

Таня Путиайнен

Таня Путиайнен Още едно име от Финландия. Това е на скиорката Таня Путиайнен. Вече можем да си отговорим на въпроса защо в България няма много финландци. Иначе Танчето е позната у нас най-вече в Пловдивско и то с фамилното си име.

Ляо Хуй

Ляо Хуй Олимпийски шамион от игрите в Пекин в дисциплината вдигане на тежести. Ляо Хуй е много добър в движението изтласкване, но два пъти по-добър в изхвърлянето.

Лиза Мишпека

Култовата състезателка по хвърляне на чук. Никой не знае какъв е личният рекорд на Лиза в хвърлянето на чук, но нейното име завинаги остава в историята.
Иначе както казва г-жа Мишпека: „Където има чук, там има и лиз…“
Само едно не става обаче ясно – какъв е шпека – сушеница ли е, подкова ли е… стар ли е, пресен ли е.
Лиза, ако дойдеш някой ден в България да знаеш – разправят, че бургаският е най-хубав…

И накрая Ви предлагаме безспорния номер едно в класацията за „нецензурни” имена, извън тези на спортистите:

Фанети Мазакура

Фанети Мазакура Въпросният господин е от област Уимбълдън и е бил член на британския парламент. Представете си следната ситуация: при политика от Уимбълдън идва на посещение български дипломат, който си подава ръката, за да се здрависа с домакина, а онзи с усмивка му казва: „Фанети Мазакура.”

Източник: (C) Umnicite.com


Още смехорийкиКоментариДрасни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)