Писмо до Дядо Коледа

25 декември 2013

Писмо до Дядо КоледаМили Дядо Коледа,

Никога не съм ти писала писма, защото смятам, че е тъпо. Също така смятам, че Коледата е голяма тъпня, защото отдавна не е това, което трябва да е. Да не говорим, че ти си просто измислица на „Кока-Кола“.

За мен ти всъщност си Дядо Мраз, чийто рейтинг е паднал внушително и вместо смяна на пола, което би скандализирало Католическата църква (с която ти си като дупе и гащи), просто смени името. Човече, това не помага. Виж Принс! Колко пъти пробва, все не му се получава.

На всичко отгоре заради тая промяна, която се осъществи преди 20 години, а АЗ те помня като Дядо Мраз, непрекъснато ми се вменява, че съм стара, защото има популация от хора, които дори не знаят, че си бил под различен псевдоним преди време. А напомнянето на една жена, че е стара, я прави нестабилна емоционално и психически, което, вярвай ми, ти не искаш да предизвикаш! Капиш?

Смятам обаче, че дойде мигът да искам. Ето кратък списък с нещата, които, смятам, е редно да ми донесеш, не щото съм алчна, а щото реших, че е крайно време. Прилагам исканията си, разделени в няколко групи:

Група А (група от прости искания, мои си):
1) нов лаптоп (за улеснение мога да приложа линкове – тук проличава в мен желанието да помагам и да не съм в тежест на хората)*
2) фотоапарат (познавам една мацка, която има хубав, може да вземеш нейния, за да не се набутваш много – тук изтъквам като разумна и благородна дама, спестявайки ти малко хилядарки)*
3) таблет **
4) аз да съм красива, останалите – грозни. ***

легенда: * задължително, ** пожелателно със задължителна насоченост, *** спешно!

Група Б:
Следва списък с възвишени искания, за да се представя добре и за да ти изглеждам готина, белким това те убеди, че може да изпълниш първите 3 точки.
1) всички бездомни животни да имат дом и да не страдат (не за друго, но агресията ми расте) – бивам също така състрадателна, очевидно!
2) световен мир (гледала съм около 2 състезания за Бест Евър Супер Вселенски Мега Гига Модел на Сатовча и там съм го чувала, а и имайки предвид точка 1 от списък Б, в най-скоро време може да застана с автомат на улицата и да избия 20-30 човека. Можеш ли да живееш с тази мисъл, че ти си виновен? Пряко! Замисли се!)
3) здраве и благоденствие за всички (яла съм бая питки с късмети) – ето, дори не съм егоист! Нека и другите имат лаптоп и камера! Милиарди грозни хора с камери и лаптопи.
4) забрани, моля, Голямото Коледно Преяждане! Тъпчейки седемнайсетата сарма в гърлото си в главата си, 99% от жените на този свят пишат „Обещания за Новата Година“, в които категорично е упоменато: „от 01.01. започвам диета“. Точка 4 може да мине към точка 3, особено ако говорим за холестерол, диабет и кво ли още не, но в Името на Жената го отделям – от тази точка става ясно, че съм виден общественик и с гражданска съвест.
5) Особено много ми се иска да те замоля да се счупят всички видове преси за коса, особено тия с „вафличките“. Кажи са и ти – не са ли гнусни тия „вафлички“? То па как не им дойде на акъла на молните принцеси, че това е освен демоде и доста … грозно. Тук личи загрижеността ми и за мъжете, но и че съм естет.

От група Б повече, но и от група А, мисля, категорично стана ясно, че съм яка мацка. Кораво парче. Супер тупалка. И че заслужавам, ЗАСЛУЖАВАМ, ПО ДЯВОЛИТЕ, нов лаптоп, чиито бутони работят и който не забива, като пусна повече от 3 програми!

За да не пропуснеш нещо, съм внесла някои разяснения, а не изключвам да пропуснеш и тях, защото вече споменах – ти си тъпак.
Наблюдавайки обаче кариерата ти последните години, оставам с усещането, че теб повече те касаят материалните неща. Мен също. За нематериалните искания май трябва да сменя получателя на това писмо. Вероятно то ще започне с „Мили Дедо Боже“. Въпреки всичко сметнах за необходимо да покажа дълбока душевност.

При неизпълнение на някое от исканията ми ще подам жалба в НВМС, РВМС и РИОКОЗ. Не че жалбите ми ще имат ефект, но поне ще съм изпълнила гражданския си дълг, а и мнението ми, че си тъпак, ще се затвърди.

Поздрави,
Мила
(нека името ми не те заблуждава, заплахата за Калашникова седи!)

ПП: Слушкала съм, ако това има значение.


Още смехорийкиКоментари

  1. Георги Тончев Тонев каза:

    Скъпи Дядо Коледа,тази година аз бях много послушен,и за
    подарък изкам книга на Иван Вазон Немили Недраги.

    ПОЖЕЛАВАМ НА ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО
    ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ.Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)