Мъдри мисли на македонски 4

31 май 2011

мъдри мисли

 • За да сте среќни со еден маж, треба многу да го разбирате и малку да го сакате. За да сте среќни со жена, треба многу да ја сакате и воопшто да не се ни обидувате да ја разберете.
 • Животот е тежок, но потешко е да го живееш.
 • Најдобар начин да го запамтиш роденденот на жена ти е да го заборавиш само еднаш.
 • Предвидуват дека светот ќе пропадне во 2012 год. Ако сакаш да преживееш дојди во Македонија, ние сме 100 години назад.
 • Што не си сакал на пат да сретнеш, тоа ќе те гризе цел живот.
 • Секоја фамилија треба да има по 3 деца. Ако едниот е гение, другите двајца да можат да го издржуваат.
 • Секоја фамилија треба да има по 3 деца. Ако едниот е гение, другите двајца да можат да го издржуваат.
 • Со лагата можеме да стигниме до крајот на светот, но прашање е како од таму да се вратиме?
 • Стрпливоста е важна работа, но таа нема да помогне петелот да снесе јајце.
 • Мрзливост – Би ви објаснил што е ама ме мрзи.
 • По потрага по совршенството налетав на огледало.
 • Бракот е исто како да одиш со пријатели во ресторан – прво си земаш тоа што сакаш, а после сакаш да пробаш од туѓото!
 • Животот е циркус, највеќе им се исплати на тие што продаваат карти.
 • Зошто би се изложувале на мамурлук. Останете пијани!
 • Помеѓу две девојки момчето секогаш ги избира двете, а помеѓу две момчиња девојката секогаш го избира третото.

Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(