Македонски вицове 86

21 септември 2020

Македонски вицовеГо гледам комшијата простира алишта во 4:00 наутро. Го прашувам:
– Абе комши, што правиш?
– Еве да ги ставам алиштата да се сушат.
– А кога испра?
– Додека готвев.
– Додека готвеше? А кога спиеше?
– Кога се женев…

Сосетките седат и си пијат кафе и едната и се жали на другата:
– Кажувај некој совет, што да правам? Трпе ме тепа секој пат како се прибере пијан.
– Не се секирај, го знам лекот. Купи си чај од камилица и кога ќе се прибере пијан, започнувај да правиш гаргара.
Тепаната не видела некоја смисла во советот, но сепак решила да проба. По една недела, двете пак се гледаа. Тепаната и вели на другата:
– Леле, Господ да те богослови! Откако почнав гаргара со камилица, со прст не ме допре.
– Ееее, па прашај паталец, друго си е кога си ја држиш устата затворена…

– Жено, што има за ручек?
– Грав.
– А бе отвори тоа куварот има 400 страни, што е ова само грав!?!
– Па и Кама Сутра има многу страни…

Жена започнала да се пораѓа на улица. Во тој момент поминува еден пијан.
– Те молам, помогни ми!
– Леле, што да правам?
– Повлечи го детето за главата!
– Опааа, излезе!
– Фати го сега за нозете, сврти го наопаку и плесни го по газето!
Пијаниот го плеснал неколку пати по задникот и рекол:
– И повеќе да не влегуваш таму, разбра ли!

После жестока кавга, мажот и жената не разговараат еден со друг. Третиот ден мажот не издржува:
– Ќе ми дадеш ли?
– Да!
– А како?
– Од позади!
– Зошто?
– Затоа што не можам да те гледам!


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)