Македонски вицове 81

12 март 2014

Македонски вицовеДоаѓа Трпе после работа, легнува на кревет и се жали на Трпана:
– Мртов уморен сум, нозеве не можам да ги мрднам.
А Трпана го погледнува и му враќа:
– Ако судиме по смрдеата, нозете ти умреле пред 3 дена.

––
Седат четири другарки во кафич и едната го прашува келнерот:
– Извини, како е пасвордот за Wi-Fi ?
Келнерот:
– давеебекелнерот.
– Одвоено или…?
– Не! Сите заедно.

––
Една баба продавала јаболка на пазар:
– Ајде јаболка од Чернобил, ајде јаболка од Чернобиил…
Поминува некој човек и и вика:
– Бабо, ти си луда бре, не викај така – кој ќе ти купи радиоактивни јаболка?
А бабата му вели:
– Купуваат синко, купуваат, те свекрва за снаа, те снаа за свекрва…

––
– Трпе, ја гледаш ли Трпана за време на секс во очи?
– Уф, еднаш ја погледнав.
– И…?
– Жива катастрофа!
– Е зошто?
– Баш тогаш влегуваше во спалната.

––
Трпе и Трпана добиваат седмо дете. Трпана се жали:
– Ние мора да сме проколнати…
– Не е тоа работата… тие таблетите изгледа дека треба да ги пиеш ти, а не јас!


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(