Македонски вицове 77

6 май 2013

Македонски вицовеТрпе и Трпана пазаруваат во една голема продавница. По некое време Трпе и вели на Трпана:
– Бужутерија, фустан, долен веш… знаеш ли каде ќе не однесе сето ова?
– До штандот за чевли мили – одговара Трпана.

––
Бабичка со паничен глас ги повикува пожарникарите:
– Ве молам дојдете итно, некој се обидува да ми влезе низ прозорецот во станот и да ме силува!
– Госпоѓо, тоа не е наша работа, веднаш ќе ве поврзам со полицијата!
– Не, не вие ми требате. Донесете му веднаш подолги скали.

––
– Мамо се чувствувам како сончоглед!
– А, зошто ќерко моја?
– Па, полна сум со семе!

––
Си разговараат на телефон две плавуши:
– Абе знаеш денес го пратив маж ми да оди да купи компири ама се случи трагедија.
– Каква трагедија?
– Го згази кола!!!
– И што ќе правиш сега?!
– Веројатно ориз.

––
Силувале баба и на суд ја прашуваат:
– Бабо, што ви беше најтешко?
– Кога ми ги кренаа нозете и земјата од опинците се у очи ми улезе.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(