Македонски вицове 73

16 декември 2012

Македонски вицовеТрпана оди на доктор и му вика:
– Докторе за мојава килажа колку треба да сум висока?
– Па едно 4 ипол метра.
– Ете, им викам јас ниска сум, а они запнале дебела па дебела!

––
Се сретнуваат Мујо и Хасо.
– Каде ќе одиш бе Хасо?
– Ќе одам да се сретнам со женската што ја запознав вчера.
– А што си ја земал таа книга со тебе?
– Па ти вчера ми рече: За да успее врската помеѓу двајца, треба да има Хемија помеѓу нив.

––
Трпе се обраќа на келнерот:
– Келнер, ние со сопругата одбележуваме 25 години заеднички живот. Да ни препорачате некое вино?
– Прво кажете ми дали сакате да празнувате или да заборавите!

––
Трпе и вика на Трпана:
– Срце, денес ќе излезеш без пудра на лицето.
– Зошто??!
– Затоа што ќе ми треба лопатата за да го исчистам снегот!

––
– Докторе, смеам ли со ќерка ми да поразговарам за секс?
– А колку години има таа?
– 16.
– Е, тогаш поразговарајте со неа и ќе научете многу работи.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(