Македонски вицове 64

17 май 2012

Македонски вицовеЦветко отишол на лекар и лекарот ги гледал резултатите од крвта на Цветко и му вика:
– Цветко, пиете ли?
– Па, може една водка, кога веќе прашувате.

––
Учителката го прашува малиот Трпе:
– Кој ти ја напиша домашната задача?
А на ова Трпе и одговара:
– Не знам учителке, морав рано да си легнам.

––
Се фалеле Французин, Англичанец и Цпногорец со своите жени. Англичанецот вели:
– Мојата жена има толку долги нозе, што кога ќе јавне коњ нозете и се влечат по земја. Не дека коњот е мал, туку нозете и се долги.
А Французинот:
– Мојата жена има толку тесна половина што можам да ја опфатам со два прста. Не дека мене пацете ми се големи, туку половината и е тесна.
Црногорецот:
– А мојата жена… Кога тргнувам на работа ќе ја плеснам по задникот, задникот и се тресе додека не се вратам од работа. Не дека тој и е толку голем, туку толку ми трае работното време!

––
На некоја коктел забава, една жена и вика на друга жена:
– Зошто венчалниот прстен го носиш на погрешна рака?
– Затоа што се омажив со погрешен човек.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(