Македонски вицове 63

23 април 2012

Македонски вицовеНа некоја коктел забава, една жена и вика на друга жена:
– Зошто венчалниот прстен го носиш на погрешна рака?
– Затоа што се омажив со погрешен човек.

––
– Како се вика гинеколог на турски?
– Дунда Сервис.

––
Учителката им задала задача на учениците да напишат како го поминале летниот распуст и една случка од истиот. Следниот ден го станала малиот Трпе да ја прочита домашната.
– Летниот распуст го поминав на село кај баба ми и дедо ми. Еден ден сечејќи дрва едно дрво скокна и силно ме удри по јајца порадишто солзи ми потекоа од очи.
Учителката го прекинала и му ракла да ја преработи домашната а случката да ја напише некако одоколу. Трпе така постапил и следниот ден пак ја чита домашната.
– Еден ден сечејќи дрва едно дрво скокна, врте околу куќа, околу плевна и толку силно ме удри по јајца поради што солзи ми потекоа од очите.

––
Некој маж многу сакал да и го стави на својата жена во уво и цело време и викал:
– Жено, сакам да ти го турам во уво, може?
А жената на тоа одговарала не. Мажот повторно, абе жено сакам да ти го турам во уво и така неколку пати, и жената целата изнервирана одговара:
– Да бе мажу вчера за малку ќе ме онемеше, а сега сакаш да ме оглувиш?

––
Мујо му се фали на Хасо:
– Сношти се шетав по пругата и видов прекрасна девојка заврзана на пругата. Кога ја ослободив, водев љубов со неа…
Хасо прашува:
– Ти го пушеше ли?
– Не, не можев да и ја најдам главата!
Коментари

  1. Moksi каза:

    :thumbdown ne6to ne ti se uddaVAДрасни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(