Македонски вицове 62

10 април 2012

Македонски вицовеНаставничката му вели на Трпе:
– Кажи го во сегашно време глаголот оди.
– Јас одам, ти одиш, тој оди…
– Побрзо бе Трпе.
– Јас бегам, ти бегаш, тој бега…

––
Цветко го прашува Трпе:
– Зошто ти е модро окото?
Трпана ме удри…
– Зошто?
– И се обратив со ТИ!
– И за тоа ли тепаат?
– Тепаат, тепаат… Си лежев јас на креветот, таа ме поттурна и ми вели: „ние одамна не сме имале секс“, а јас и велам: „Не ние, туку ТИ“.

––
Си биле снаа и свекрва и се шетале по пазарот. Свекрвата здогледала некој домати и и рекла на снаата:
– Снао види што убави домати да ги ставиш во уста да не ги извадиш.
Поминале покрај гробишта и снаата на свекрвата и рекла:
– Свекрво види гроб да легнеш да не станеш.

––
Плавуша излегува со новиот дечко. Седат во еден парк, дечкото вади кутија цигари, ги подава кон неа и прашува:
– Цигара?
Плавушата:
– Знам дека е цигара…

––
Му должел Рамче пари на комшијата, ама никако да ги врати. Комшијата му се јавил:
– Рамче, во недела доаѓам по парите, ако не ги дадеш лошо ќе биде!!!
Дошла и неделата, Рамче го гледа комшијата како влегува во дворот, и и вели на Џеврие:
– Ако праша комшијата, јас сум во Италија, кога ќе се вратам ќе му ги вратам парите.
Дошол комшијата, а Џеврие:
– Рамче не е тука, отидуел во Италиа.
– Добро, сега ти ќе го вратиш догот…
Почнал да ја обработува комшијата жена му на Рамче, а тој sирка низ бравата од другата соба и мрмори:
– Ах само да не бев во Италија, ќе видеше тој.


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)