Македонски вицове 61

3 април 2012

Македонски вицовеДевојката му вика на дечкото:
– Што ако сум се лапала со друг, тоа значи дека те варам?
А дечкото и одговара:
– Што ако ти удрам бокс со лева рака, а јас сум деснак, тоа значи дека сум те тепал?

––
Оди крадец во аптека и и вика на аптекарката:
-Дај ми ги сите пари!
Аптекарката му одговара:
-Без рецепта ништо не ти давам

––
Трпана гледа турска серија на една телевизија и едно време му се врти на Трпе:
– Види бе, види, колку ја сака Саваш…
– А ти знаеш ли колку му плаќаат за тоа?

––
Трпе се жали на психијатар:
– Докторе, помагај, живот мој повеќе нема смисла. Жената ме напушти, ќерката и зетот веќе не доаѓаат кај мене, синот не ми обрнува никакво внимание, дури ни пари не ми бара повеќе.
Докторот:
– Море дај ти мене помогни ми, кажи ми како ти успеа сето тоа?

––
Трпе и Трпана седат на тераса. Секој си го пие својот пијалок, Трпе пиво, Трпана сокче.
Трпе:
– Те сакам!
Трпана одговара иронично:
– Тоа го велиш искрено, или од тебе зборува пивото?
Трпе:
– Ова му го велам на… пивото!


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(