Македонски вицове 49

10 ноември 2011

Македонски вицовеСе враќа калуѓерка во манастирот и и вика на сестрите:
– Замислете сестри, на одење наваму во шумата ме нападна еден човек и ме силуваше.
Што да правам сега?
– Не бери гајле, само ишмукај еден лимон и се ке биде во ред.
– А како лимонот ќе помогне?
– Па, ако ништо друго ќе ти ја симне насмевката од лицето.

––
Еден генерал ги обучувал своите војници како се скока од падобран и им рекол:
– Ќе го завлечете ова јаже, ако не се отвори ќе го завлечете помошниот и ако тоа не помогне молете се на Богородица.
Скокнале војниците и на еден војник не му се отворил падобранот, го завлечил и помошниот и тоа не бидувало и гласно извикал:
– Генерале, како се викаше жената бре?

––
Си вози еден пијан човек кола и наеднаш го запира полицаец и вика:
– Извинете господине, ве молам вашата возачка дозвола.
А пијаниот вика:
– Не знам кој сум, не знам што сум!
А полицацот вика:
– А знаете ли кој сум јас?!
– Ajдееее до кај дојде нашава држава, јас не знам кој сум, он не знае кој е…

––
Дечко: Морам да ти кажам нешто.
Девојка: И јас исто.
Дечко: Раскинуваме.
Девојка: Ама, јас сум трудна!
Дечко: E јебига, јас прв реков!


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(