Македонски вицове 48

3 ноември 2011

Македонски вицовеТрпана му вика на Трпе:
– Сите мажи се исти!
Трпе на тоа вели:
– Кој ти рече тебе да ги пробаш сите?

––
Се жали Трпе на татко си.
– А бре тато, онаа мојана ни се води ни се тера, ич не ме слуша, само инает ми тера.
– Слушај сега, ќе ја грабнеш, ќе и ги свлечеш гаќите и бам, бам, бам, добро ќе ја исплескаш по газот!
– Е па тука е проблемот, кога ќе и ги свлечам гаќите, веднаш ми поминува лутината!

––
Во продавница за чевли, продавачот му вика на Цветко:
– Господине, прв пат кога дојдовте пробавте чевли број 41. Следната недела 42, следната 43 а денес 44. Вас ви расте ногата или ме заебавате?
А Цветко одговара:
– Не ве заебавам, ми растат ноктите!

––
Цветко отишол во кафеана. На келнерот му нарачал 5 вотки и ги испил. После нарачал 4 вотки и нив ги испил. После пак нарачал 3 вотки и нив ги испил. И на крајот нарачал 2 вотки и му рекол на келнерот:
– Што помалку пијам толку повеќе сум пијан.

––
Инструкторот за возење го прашува возачот:
– Од едната страна поминува баба, а од другата страна жешка риба. Што ќе нагазиш?
– Бабата, нормално!
Инструкторот нервозно му враќа:
– Кочницата, пичка ти матер!!!


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)