Македонски вицове 47

26 октомври 2011

Македонски вицовеПо прегледот, пациентот гледа дека лекарот е загрижен па прашува:
– Докторе, може ли да ми кажете што ми е?
– Хмм, не знам, не знам…
– Па добро, кога ќе знаете што ми е?
– Па, најверојатно утре, по обдукцијата.

––
Трпе се враќа дома весел.
– Жено го продадов твојот рецепт за колачите.
– Браво, а на која фирма?
– На Цементара.

––
Трпе водел дневник:
20.10. Цела недела врне дожд – истура. Трпана е тажна, цело време гледа низ прозорецот. Се плашам дека ако потрае вака ќе мора да ја пуштам внатре.

––
Разговараат две плавуши.
– Од каде ти е ова ружно куче?
– Ми остана од претходниот дечко.
– Па да бидам искрена, можеше и да го абортираш.

––
Лежат двајца пијани на грб среде улица и пеат ли пеат. Одеднаш едниот се врти на стомак и почнува нова песна. Другиот го прашува:
– Што направи бе, зошто се сврте и почна нова песна?
– Па, ја свртив касетата од другата страна.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(