Македонски вицове 4

5 август 2010

Се теснеле две плавуши на еден кревет и се бунеле дека нема место. По некое време едната паднала а другата и рекла:
– Дојди сега има повеќе место.

––
Си бил еден рибар и на една река бил да лови риба. Но на реката немало мост а тој не можел да стигне до другата страна од реката. По извесно време ловење фатил златна желка и таа му рекла:
– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам една желба!
И старецот размислувал некое време и посакал желката да му направи еден мост.
Tаа рекла:
– Стара сум малку, ама ај ќе пробам да се свиткам.

––
Се возеле две плавуши во лифт и лифтот се заглавил. Едната рекла помош и другата рекла помош. И едната и вика на другата:
– Ајде сега заедно!
– Заедноооо!

––
Две жени ги испратиле мажите на риболов. По два-три дена не се вратиле и едната и вели на другата:
– Море да не заминале со други жени.
И ова и вели:
– Не мисли на најлошото, може се удавиле…


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(