Македонски вицове 38

21 юли 2011

Македонски вицовеПлавуша и раскажува на својата другарка:
– Си седам дома и одеднаш некој ѕвони на вратата. Отворам, гледам еден младич. Тој ме прашува дали сопругот ми е дома. Јас одговарам дека го нема. Тогаш ме фрли на креветот и ме изработи, а потоа си замина. Уште не можам да сфатам што сакаше тој од мажот ми.

––
– Вие многу ми личите на мојот трет маж.
– Навистина? А колку пати се маживте?
– Двапати.

––
Ќерката ја прашува мајката:
– Мамо дали секоја бајка почнува со она: „ Еднаш многу одамна…“?
– Не, ќерко. Татко ти, на пример, ја започнува вака: „Душо вечерва пак имам деловен состанок…“

––
Трпе седи дома по гаќи и чита весник. Кога, ете ја Трпана, како без здив:
– Бргу, бргу облечи се, комшивката доаѓа на кафе, и не е убаво да ги гледа тие твои стари коски.
– Па добро де, нека види колку лошо ми готвиш, затоа сум ваков, кожа и коски.
А Трпана, да не остане должна:
– Тогаш соблечи ги и гаѓите, па нека се запраша зошто воопшто ти готвам!

––
Го прашале Цветко:
– Што значи тоа ако во едниот џеп имате 100 евра, а во другиот 200 евра?
– Тоа значи дека тоа не се моите панталони!

––
Плавуша прашува:
– Извинете, што значи “I don’t know”?
– Не знам!
– Чудно, кого и да прашам не знае!


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)