Македонски вицове 36

17 юни 2011

Македонски вицовеСи дошол Трпе од школо и за релаксација дома го уклучил компјутерот и со музика до даска. Мајка му му вели:
– Трпе намалија музиката.
– Зошто, мамо?
– За комшијата да не слуша без пари.

––
– Госпоѓо, велите дека ова момче ве силувало?
– Да, вистина е.
– А, зошто не му рековте не?
– Но, му реков не, но предоцна!
– Како предоцна?
– Па… ова… кога сакаше да го извади!

––
Во селска црква свештеникот држи проповед и прашува:
– Што се случува со вас, луѓе мои? Пред некој ден одам по патот и во грмушките ги забележав неа и него, малку понатаму ги здогледав неа и неа, а уште понатаму ги видов него и него! Па што е ова, луѓе мои?
Цветко му шепнал на соседот:
– Да идеше уште малу потаму ќе ме сретнеше мене и мене!

––
Две комшивки оговараат:
– Не ми се верува дека се земала со тој старец!
– Драга, кога ја земаш парата, не гледаш која година е штампана.

––
На испит на Медицински факултет, професорот ја прашува студентката.
– Колку сперматозоиди има во тестисите на машки полов орган?
По кратко размислување…
– Пааа отприлика голтка, голтка ипол!!

––
Трпе го тепа синот, го криши од ќотек, од страна пука сеир комшијата ама од љубопитност му вика:
– Добро бе Трпе зошто толку го тепаш?
– Абе утре ги земаат оценките, а јас сум на пат.


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


in love ;) :writing :whistling :wall :wacko :trumpet :thumbsup :thumbdown :stop :sleepy :shock :pipe :nosweat :matrix :kissing :kiss :hmm :happy :gossip :good luck :flower :flex :crying :coffee :cheers :bye :book :bomb :blush :bg :asd :ahah :-P :-D :) :(