Македонски вицове 33

16 май 2011

вицовеДве плавуши си решаваат крстозбор. Едната чита:
– Женски полов орган?
– Хоризонтално или вертикално?
– Хоризонтално!
– Уста! – одговара втората.

––
Како се јавува Цеца на телефон?
– Ало, звони ми на фиксниот.

––
Драги родители,
Како очекувате децата да ве слушаат кога:
– Тарзан живее полугол.
– Пепелашка се враќа дома на полноќ.
– Пинокио лаже секогаш.
– Аладин е крал на крадците.
– Бетмен лета 320 km/h.
– Заспаната убавица е мрзлива.
– Снежана спие со 7 момчиња.
Искрено,
Децата од целиот свет.

––
Две плавуши разговараат:
– Си направив уште една дупка на увото!
– И како? Сега подобро слушаш?

––
Во едно село три наставнички го испуштаат автобусот и стопираат. Сопира еден камион и едната наставничка се качува и вели:
– Вози мајсторе!
Овој поаѓа и по патот ја прашува зошто ги оставила колешките, а таа му рекла дека едната е изгубена во просторот и другата во времето…
– Како тоа, не разбирам?
– Па така, таа што е изгубена во просторот е наставничка по географија, таа што е изгубена во времето е наставничка по историја, а јас сум по математика па така си направив една равенка. Подобро 20 сантиметри меѓу нозете, отколку 20 километри под нозете!


Драсни коментарче по темата (ако може на кирилица, благодаря за което)

   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)