Македонски вицове 29

5 април 2011

Двајца другари разговараат:
– Фејсбук имаш?
– Имам.
– А, Скајп имаш?
– Имам.
– А, Твитер имаш?
– Имам.
– А, живот имаш?
– Имам, али ја заборавив лозинката.

––
Се оженил Мујо, и прва брачна ноќ. Кога што да види, Фата веќе била ебена порано. Размислува што ќе прави, затоа што треба сабајлето да го покаже чаршафот со што ќе докаже дека ја завршил работата. Ако не, ќе пукне брука во селото.
И сабајлето станал да побара малку црвена боја, ама нашол само жолта боја. Го измачкал чаршафот и го покажал така.
Кога почнале да го прашуваат што е тоа, тој со гордост им одговорил:
– Кога Мујо пробива тогаш и жолчката пука.

––
– Тато, тато… ако не ми дозволиш да се омажам за него ќе се фрлам во Вардар!
– Слободно фрли се, ќерко, секоја гуска знае да плива!!!

––
Една богата вдовица сватила дека и е потребен уште еден маж во животот, па објавила оглас во весник:„ Богата вдовица бара маж со кој ќе го сподели остатокот од животот и своето богатство.
Кандидатот треба да ги исполнува следниве услови:

1. НИКОГАШ да не ме тепа.
2. Да не избега од мене, да не ме изневери.
3. Да биде одличен во кревет.

Неколку месеци телефонот и ѕвончето не престанувале да ѕвонат, но никако не се појавувал некој кој ги задоволувал сите 3 критериуми. Пред речиси целосно да се откаже од потрагата се појавил нов кандидат на вратата. Отвора и здогледува маж без раце и нозе како лежи на чергичето.
– Кој си ти? Што правиш тука?
– Здраво, јас сум мажот на твоите соништа. Немам раце па не можам да те тепам, и немам нозе па не можам да избегам од тебе.
На тоа, вдовицата му одговорила:
– А зошто мислиш дека си добар во кревет?
– Па, што мислиш, како заѕвонев?!


Още смехорийки

Драсни коментарче по темата


   


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)